Persoanele care se confruntă cu probleme articulare pot apela cu încredere la decoctul de dafin.

Acest decoct este un leac recunoscut pentru eficiența sa în problemele de articulații.

Fitoterapia recomandă în acest sens decoctul din frunze de dafin.

Mod de preparare:

Se pun 10 frunze de dafin în 500 de ml de apă și se fierb, la foc mic, timp de 15 minute. Lichidul, împreună cu frunzele, se toarnă într-un termos și se lasă două ore după care se împarte în trei porții egale pentru a ajunge pentru trei zile.

O porție se consumă de-a lungul a 12 ore. În caz contrar, există riscul hemoragiilor interne.

După o săptămână de pauză, se beau celelalte două porții, pe parcursul a două zile. În zilele de tratament este recomandat respectarea dietei vegetariene.

În primul an, acest remediu poate fi folosit o dată pe trimestru, după care doar o singură dată pe an și numai după curățarea intestinului prin clisme.

Decoctul are capacitatea de a normaliza nivelul glicemiei, când acesta nu este prea mare. Pentru asta, se va lua timp de două săptămâni câte o lingură de decoct, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

Rețetă pentru afecțiuni osoase – spondiloză, poliartrită, osteoporoză

Într-o oală, se fierb la foc mic, timp de 5 minute, 5 grame de foi de dafin în 300 de ml de apă. După aceea, se ia oala de pe foc, se strecoară lichidul, se păstrează într-un termos timp de 4 ore apoi se bea, cu înghițituri mici, timp de 12 ore, din oră în oră.

Atenție!

Nu se bea tot lichidul deodată!

Se repetă tratamentul timp de 3 zile consecutive. În aceste trei zile este interzis consumul de mâncare gătită; se bea doar 3 litrii de sucuri naturale de fructe făcute acasă.

În cazuri grave, acest tratament se poate repeta la o săptămână dar după aceea nu se mai reia decât după un an.

Acest tratament nu este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială!

Sursă: frunza-verde.ro