Un zambet poate schimba totul. De aceea, o dantura frumoasa, impecabila, este un “accesoriu” pe care oricine si-l doreste. Insa, de cele mai multe ori, mentinerea acesteia frumoasa, cat si sanatoasa implica niste costuri destul de mari.
Cine nu isi doreste sa aiba dintii de un alb impecabil care sa impresioneze la primul cuvant rostit? Ei bine, solutii pentru albirea acestora sunt din plin, insa nu ne-am gandit vreodata daca aceste metode prezinta si aspecte negative sau efecte adverse asupra dintilor nostrii, motiv pentru care m-am gandit sa va aduc la cunostinta, prin acest articol, cateva dintre aceste metode, insotite de beneficiile sau de efectele negative pe care le aduc asupra dintilor.
Voi incepe prin a va face cunostita cu albirea profesionala a dintilor.
Aceasta metoda implica o singura vizita la medicul stomatolog, iar efectele sale sunt vizibile imediat dupa incheierea procesului de albire. La prima vedere, aceasta pare solutia ideala, avand in vedere ca efectul sau dureaza o perioada indelungata de timp. Insa albirea profesionala implica expunerea dintilor la anumite efecte adverse. De asemenea, aceasta nu este recomandata de catre medicii dentisti deoarece, asa este, dintii devin mai albi, insa, in acelasi timp, devin si foarte sensibili cand vine vorba de alimente dulci, acre, reci sau calde. Totodata, smaltul este afectat.
Metoda profesionista recomandata pentru a le oferi dintilor un aspect mai placut este igienizarea profesionista, detartrajul si perierea profesionista. Iar aceasta se realizeaza in decursul unei vizite la medic, insa se recomanda repetarea procesului la 6 luni de la ultima interventie. Aceasta curata smaltul de tartru si aduce dintilor un aspect mai sanatos, oferindu-le totodata un ton mai deschis.
Daca vreti, totusi, sa va albiti dintii in afara cabinetului stomatologic, prin metodele practicate in casa, bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul principal. Multe dintre pastele de dinti pe care le folosim zilnic curpind in componenta lor acest praf. Revenind la solutia noastra, pune putin bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti dimineata si spala-i ca si cum ai folosi pasta de dinti. Dupa ce i-ai periat suficient, clateste-ti gura cu apa calduta. Efectele vor fi vizibile la scurt timp dupa repetarea procesului.
De asemenea, sucul de lamaie este eficient cand vine vorba de albirea dintilor.
Prin aceasta metoda, nu doar dintii vor avea de castigat, ci si gingia, care se va intari datorita vitaminei C, existenta in compozitia sucului de lamaie. Actiunea este simpla: asemenea bicarbonatului de sodiu, se toarna sucul de lamie peste perii periutei, apoi se periaza usor, dupa care se clateste gura. Acest proces insa, se va realiza de 2 ori pe saptamana, pentru ca smaltul sa nu fie afectat.
Iata ca am adus in lista cateva dintre metodele principale prin care dintii nostri pot capata un aspect frumos si sanatos, care sa ne provoace sa oferim un zambet plin de incredere. Insa foarte important este sa avem grija la factorii care sporesc aparitia petelor pe suprafata smaltului, si anume: tigarile, cafeaua, ceaiul si nu numai.
Sfatul meu: aveti grija de dintii vostri, deoarece acestia intaresc simbolul fericirii, si anume zambetul!