Deja a inceput sa apara prin piete pepenele rosu insa cel mai bine este sa incepeti aceasta dieta pe timpul verii cand stim sigur ca pepenele este cultivat in Romania si nu adus din import. Atunci cand este sezonul il putem cumpara la preturi foarte bune.

Pepenele rosu contine aproximativ 90% apa de aceea este recomandat in tratarea mai multor afectiuni ale rinichilor, aparatului urinar, este un bun tratament pentru acnee si te ajuta sa slabesti fara mare efort. Este un foarte bun antioxidant si detoxifiant.

Aceasta dieta cu pepene rosu nu doar ca te ajuta sa pierzi in greutate ci iti deoxifiaza si organismul. Cura dureaza aproximativ 5 zile, timp in care se consuma 2 kilograme de pepene pe zi.

Este foarte important ca meniul tau zilnic sa fie unul sanatos si echilibrat. Este ideal sa inlocuiesti pranzul sau cina cu pepene rosu.

De asemenea in timpul curei cu pepene rosu este bine sa renunti la alcool, fumat, si carne asa vei avea parte numai de rezultate imbucuratoare.

Pepenele rosu are efecte benefice si asupra pielii tale oferindu-i stralucire si elasticitate. Pepenele este plin de vitamine si oxidanti care te vor ajuta sa tii la distanta problemele pielii. Daca suferi de acnee freaca tenul, inainte de culcare, cu bucati de pepene rosu.

Persoanele care sufera de probleme ale rinichilor ar trebui sa consume pepene rosu deoarece acesta are proprietati diuretice, elimina toxinele din ficat si detoxifiaza organismul. Pepenele rosu contine doar 30 de calorii/100 grame.

Daca ai problema cu celulita este recomandat sa incepi o cura cu pepene rosu. Toxinele nu vor mai fi acumulate cub piele, ele vor fi eliminate din organism cu ajutorul pepenelui rosu. Cu siguranta la finalul verii vei observa ca pielea ta arata mai bine.

Merita sa incerci si tu o astfel de dieta; fie pentru slabire sau pur si simplu pentru a-ti mentine corpul sanatos.