Cert este că, fiecare dintre noi avem un metabolism ce răspunde diferit la anumite alimente. Unii dintre noi putem consuma cantitaţi astronomice de mâncare prăjită şi dulciuri, fără a pune un kilogram în plus, iar alţii pot mânca doar câţiva cartofi prăjiţi şi să se îngraşe. Totuşi, majoritatea persoanelor au un metabolism normal şi corpul lor va răspunde dietelor aşa cum este normal. Deşi pare ciudat, există o dietă care are vinul şi ciocolata ca alimente principale, aceasta fiind special concepută pentru cei care nu sunt, de fire, ambiţioşi.

dieta-cu-vinEste ideal să urmezi această dietă timp de 3 săptămâni, pentru ca rezultatul să fie unul favorabil pentru tine. Multe persoane au afirmat că, după ce au urmat acestă dietă, au slăbit până la 3 kilograme în prima săptămână, 2.5 kg în cea de-a 2-a si 2 kg în cea de-a 3-a. Totuşi, dieta cu vin şi ciocolată este destul de restrictivă cu privire la cantitatea de alimente pe care o vei consuma într-o zi, dar este mult mai uşor de urmat deoarece consumi, în fiecare zi, o porţie de ciocolată.

  • În prima zi de dietă, la Micul Dejun vei consuma două clatite umplute cu ciocolată de tipul Finneti sau Nutella, împreună cu un pahar cu 200 de ml de lapte fără grăsimi. La Prânz este recomandat să mănânci 50 de grame de brânză Brie, o turtă de ovăz, un bol de supă de legume şi 2 roşii medii uscate. La Cină mănânci 100 de grame de ton (aliment foarte bogat în grăsimi sănătoase omega-3), la care i se adaugă 20 de grame de sos natural de roşii, 50 de grame de măsline, 150 de grame de cartofi, broccoli cât doreşti şi, desigur, 125 de ml de vin roşu.
  • În cea de-a 2-a zi, la Micul Dejun consumă 2 felii de pâine prăjită cu miere de albine şi 4 pătrăţele de ciocolată neagră, la Prânz 100 de grame de somon şi 200 de grame de salată de cartofi, după care, ca desert, o jumătate de pară. La Cină, prepară orice reţetă pe bază de pui (200 de grame) şi vin.
  • În a 3-a zi, la Micul Dejun se consumă 40 de grame de fulgi de ovăz cu lapte fără grăsimi, 4 pătrăţele de ciocolată neagră, la Prânz un sandwich format din două felii de pâine, avocado, 3 bucăţele de pui şi o roşie. La cină este recomandat să consumi 100 de grame de cod, alături de o salată verde, coriandru şi ardei gras. De asemeni, de la finalul acestei zile nu trebuie să lipsească 125 de ml de vin roşu.
  • În a 4-a zi, la Micul Dejun se mănâncă o salată de fructe, la Prânz 150 de grame de mazăre, 5 roşii cherry, brânză Fetta şi un desert din fructe înmuiat în ciocolată neagră. La Cină consumă 200 de grame de carne de porc la grătar, 200 de grame de piure din cartofi şi, ca desert, un măr.
  • În a 5-a zi, la Micul Dejun poţi consuma 40 de grame de musli în 100 de grame de lapte fără grăsimi, după care mănânci 2 pătrăţele de ciocolată şi 6 căpşuni, la Prânz deguşti o supă proaspătăde legume şi 6 bucăţele de sushi, după care bei 125 de ml de vin roşu. La Cină, ia o felie de pâine prăjită cu piure făcut din 5 roşii, 50 de grame de brânză Fetta, o felie subţire de şuncă şi 100 de grame de salată verde.

Timp de 21 de zile, poţi alege oricare dintre zilele înşirate de mai sus, în ideea că nu te vei plictisi de unele alimente şi că vei rămâne la fel de ambiţioasă în lupta contra kilogramelor în plus.