Initiatorul aceste diete este Pierre Dukan, un bine cunoscut medic nutritionist din Franta. Cartea scrisa de el a fost vanduta foarte bine; frantuzoaicele au incercat aceasta dieta si putem spune ca este un secret al lor care le face sa arate atat de bine.

In ce consta dieta Dukan?

In aceasta dieta accentul este pus pe consumul de proteine. Ea este impartita in 4 etape.

  1. Etapa de atac – dureaza aproximativ 10 zile si in aceasta etapa se pierd kilograme. Meniul acestei etape este bazat pe carne slaba de pui, lactate (exclus untul), fructe de mare, branzeturi degresate si peste. Poti sa bei ceai, cafea si apa.Sucurile de orice fel sunt interzise, chiar si cele din fructe proaspete; la fel si carbohidratii – sunt interzisi.
  2. Etapa de incrucisare – in aceasta etapa se pastreaza alimentele din meniul primei etape dar putem introduce legumele (rosii, ciuperci, ardei, salata proaspata si castraveti). Nu este indicat sa consumati mazare, fasole sau cartofi. Aceasta etapa dureaza intre 2 si 3 saptamani.
  3. Etapa de consolidare – consta in revenirea la o dieta normala si un nou stil alimentar. Este recomandat sa evitati orice fel de excese, sa introduceti treptat carbohidratii  si este important ca mesele sa fie echilibrate.
  4. Etapa de stabilizare – aceasta este ultima etapa a dietei Dukan pentru care nu putem spune ca tine un anumit timp deoarece aceasta ar trebui respectata tot timpul. Sunt 2 reguli ce trebuiesc respectate:in fiecare zi la micul dejun sa consumati o lingura de fulgi de ovaz sau tarate fie cu lapte, iaurt sau simpli; si a doa regula este aceea de a consuma o zi pe saptamana doar proteine.

Din pacate aceasta dieta are si cateva efecte negative. Deoarece aceasta nu are in componenta consumul de fibre vei putea sa ai probleme cu tranzitul intestinal de aceea este recomandat sa bei multa apa si sa folosesti suplimente de  minerale.

Inainte de a incepe dieta Dukan este bine sa te consulti cu medicul tau, in cazul in care stii ca ai anumite probleme de sanatate.

Avantajele dietei Dukan – sunt extrem de multe femei chiar si vedete care au reusit sa slabesca in urma acestei diete; slabesti usor si eficient si nu te infometezi.

Iti dorim succes daca te hotarasti sa incepi aceasta dieta!