Cand te confrunti cu anumite situatii in viata, trebuie sa te intrebi daca stii cum sa distingi iubirea de nevoie. Este dragoste sau este necesitate? Stii cu adevarat ce este iubirea si de ce este diferita de o nevoie?

Este foarte greu sa vorbim despre iubire, deoarece acest cuvant a fost folosit in mod excesiv, chiar si atunci cand nu era cazul.

Deoarece este in mod clar mai mult decat un simplu cuvant, poate fi o idee buna sa descoperim ceea ce iubirea nu este, in loc sa cautam o posibila definitie.

Iubirea NU este…

  • Posesie (ceeea ce tu posezi, te poseda si nu poate fi tinut sub cheie).
  • Gandire (nu te gandi ca iubesti, ci iubeste).
  • Propriul interes (acolo unde exista alte motive, nu exista dragoste).
  • Necesitate (iubirea nu exista pentru a-ti acoperi lipsurile).
  • Temporara (iubirea nu este in tine, tu esti in ea).

Cum trebuie sa fie o relatie

  • Ambii parteneri trebuie sa fie capabili sa se exprime.
  • Nu trebuie sa existe reguli, pentru ca acolo unde este iubire, nu exista nicio regula.
  • Libertate totala.
  • Respect pentru tine si pentru partenerul tau.
  • Suport neconditionat.

Pe masura ce anii trec, libertatea incepe sa dispara, iar mandria si ego-ul incep sa creasca. La toate acestea se adauga problema tehnologiei, unde comunicarea superficiala este adesea preferata in locul contactului uman.

Institutionalizarea ca obstacol in calea iubirii

Institutionalizarea

Dragostea nu ar trebui inchisa in temple, religii, secte sau filozofii. Chiar crezi ca poti eticheta sau clasifica libertatea? Acesta este motivul pentru care dragostea nu are sanctuare, pentru ca poti sa o gasesti acolo unde nu o cauti si apare atunci cand elimini obstacolele.

Atasament

Se intampla adesea ca iubirea sa fie confundata cu nevoia. Multi tineri incep o relatie pentru ca prietenii lor au deja o relatie. Ei cred ca este mai bine sa ai un partener decat sa treci singur prin viata. Acest lucru ne arata cum atasamentul ne poate face dependenti mental de cineva.

Cum iubirea este liberate, atasamentul este un obstacol in calea iubirii si trebuie sa stii cum sa te descurci cu el.

Mandria ta face iubirea sa dispara

Pe scurt, iubirea se manifesta atunci cand ego-ul tau, impreuna cu nevoia constanta de atentie dispar in fundal.

Multe trenuri trec prin viata ta. Cu toate acestea, nu toate sunt benefice pentru tine. Colegii tai „pasageri” te vor judeca pentru ideile tale. Ia trenul care este cel mai bun pentru tine si aminteste-ti ca mai intai trebuie sa cobori din cel in care mergi si sa schimbi directia in viata.