Somnul este extrem de important, dar când ne așezăm în pat căutăm cea mai confortabilă poziție, nicidecum cea mai bună pentru sănătate.

Specialiștii spun că este bine să dormim pe partea stângă pentru că acest lucru aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. O odihnă mai mare facilitează funcționarea organismului nostru.

Iată de ce trebuie să dormim pe partea stângă:

1. Bun pentru creier

Somnul pe partea stângă favorizeaza drenajul limfatic al sistemului nostru nervos central, spune un studiu publicat în revista științifică Journal of Neuroscience. În această poziție, se elimină excesul de grăsimi și reziduuri, cum ar fi depozitele beta-amiloid, foarte dăunătoare sănătății. Funcția este foarte importantă pentru corpul nostru deoarece ajută la menținerea constantă a tensiunii arteriale, precum și la o mai bună funcționare a sistemului nostru imunitar.

2. Îmbunătățește circulația

În funcție de poziția în care sunt situate organele noastre, în acest caz mai ales inima, dormitul pe partea stângă împiedică obstrucția aortei, care pompează sângele din inima noastră către restul sistemului sanguin. De asemenea, dormind pe partea stângă, vena cavă inferioară rămâne liberă, fără organe care o presează, astfel încât sângele să se întoarcă mai ușor din restul corpului în inima noastră.

3. Facilitează digestia

Veți vedea că dacă dormiți pe partea stângă, nu veți mai avea probleme nici cu digestia.

4. Se îndepărtează greutatea de pe coloana vertebrală

În concluzie, cel mai bine este să dormiți pe partea stângă pentru că, așa cum am văzut, evită presiunea unor vase importante de sânge.

Somnul în partea stângă este recomandat în special femeilor gravide deoarece acest lucru împiedică bebelușul să apese vena cavă, iar circulația sângelui ajunge mai ușor la placentă cu nutrienții necesari pentru copil, informează BBC Mundo.

Sursă: dcmedical.ro