Durerea de spate este cauzata, de obicei, de un stil de viata sedentar, care ne slabeste muschii ce sustin coloana vertebrala. Multe persoane se confrunta cu aceste dureri, ce pot dura, uneori chiar si cateva luni.

Mai jos, este o lista de exercitii benefice pentru intarirea muschilor si eliminarea durerilor de spate.

Intareste si intinde coloana vertebrala

Exercitiul nr. 1

Intinde-te pe podea, indoaie genunchii si muta-i de pe o parte pe alta, in timp ce intorci capul in sensul opus. Repeta exercitiul de 4 ori.Exercitiul nr. 2

Intinde-te pe podea, indoaie usor piciorul drept peste piciorul stang. Repeta exercitiul de 10 ori, apoi schimba piciorul.

Exercitiul nr. 3

In timp ce stai intins pe podea, ridica usor capul, atinge cotul stang de podea si ridica piciorul drept, indoit in sus. Repeta acest exercitiu de 20 de ori. Fa acelasi lucru si cu cotul drept si piciorul stang.Consolidarea pieptului

Exercitiul nr. 4

Stai in pozitia pisicii si ridica usor capul in sus, apoi lasa-l in jos. Repeta exercitiul de 2 ori.Exercitiul nr. 5

Stai in pozitia cainelui, ridica piciorul stang si bratul drept. Schimba apoi bratul si piciorul. Repeta exercitiul de 10 ori.Dupa prima zi in care vei efectua aceste exercitii, durerile de spate se vor ameliora. In cazul in care durerile persiste, nu ezita sa ceri ajutorul medicului.

Cauza durerilor ar putea fi o afectiune grava, de aceea ar fi bine sa consulti un medic specialist in cazul in care durerea nu se amelioreaza, ba chiar se agraveaza si te impiedica sa-ti desfasori activitatile zilnice.