Multi oameni nu ne ofera iubirea pe care noi o meritam. Ei stau cu noi pentru propriile beneficii, pentru a-si satisface propriile dorinte, si pentru a umple golul din viata lor. Egoismul in dragoste face ravagii si lasa cicatrici. Doar daca vei reactiona la timp vei reusi sa iesi din acest tip de relatie.

Egoismul in dragoste provoace adevarate catastrofe. Exista cei care, in ciuda faptului ca sunt adulti in aparenta, actioneaza ca si cum ar fi copii. Ego-urile lor copilaresti vad relatiile emotionale ca un mijloc de a-si satisface propriile nevoi.

Acestia sunt oameni imaturi care nu inteleg, sau nu vor sa inteleaga limba reciprocitatii.

Egoismul in dragoste – al 5-lea motiv al despartirii

Cele 5 lucruri care pot distruge o relatie sunt: indiferenta, atitudinea defensiva, critica, dispretul si egoismul. Totusi, o persoana care critica, ii dispretuiese pe ceilalti si evita respnsabilitatile, manifesta un egoism teribil, iar acest lucru este mai mult decat evident.

Oricat de evident ar parea, nu il vedem intotdeauna. Pentru ca, asa cum stim, exista momente in care iubirea doare. Doare pentru ca la inceputul relatiei am fost orbi. Majoritatea dintre noi, la un moment dat, am riscat totul pentru cineva.

Oamenii egoisti nu iubesc pentru ca ei nu stiu cum sa se iubeasca pe ei insisi

Aceasta fraza poate parea contradictorie, dar merita sa reflectezi asupra ei cateva secunde. Egoismul in iubire apare ca urmare a incapacitatii de a te iubi pe tine. Persoana egoista, de fapt, se detesta pe sine. Este atat de frustrata si plina de nevoi incat profita de partenerul sau pentru a-si satisface propriile nevoi.

Partenerul egoist vrea sa primeasca de la altii ceea ce el nu e in stare sa ofere

In urma cu cativa ani, cercetatorii au comparat comportamentul altruist cu egoismul. A fost evident ca oamenii altruisti se simt mai impliti personal si emotional. Ei dau fara a astepta nimic in schimb. Acestia isi ofera timpul si resursele celorlalti, deoarece aceste actiuni genereaza bunastare.

In schimb, persoanele egoiste cauta la altii ceea ce nu au. Nu pot oferi nimic celor din jur, deoarece pur si simplu, nu au nimic de oferit. Le lipseste respectul de sine si increderea.

Dupa cum poti vedea, acest comportament este la fel de toxic pe cat este de dureros atunci cand vine vorba de relatii. Toate aceste lucruri ne amintesc, inca o data, ca iubirea de sine este esentiala intr-o relatie. Daca tu nu te iubesti pe tine, nu vei putea iubi o alta persoana.