Cand sunt la volan, femeile se confrunta adesea cu observatii sexiste si glume misogine. Totusi, statisticile oficiale aratara ca femeile conduc mult mai bine decat barbatii. Chiar daca cliseele par greu de desfiintat, femeile pot acum sa se bucure, spunand ca au „volanul in sange”.

Un studiu realizat de un site comparator de asigurari, dezvaluie statistici care sunt in favoarea femeilor. Evaluand mai multe date dintr-un esantion mixt, liderii studiului au stabilit ca femeile depasesc barbatii, atunci cand vine vorba de siguranta la volan.

Este posibil sa pice la primul test de conducere…

Femeile au mai multe sanse sa nu obtina permisul de conducere din prima incercare. Intr-adevar, studiul arata ca 31% dintre femei nu iau examenul din prima, in timp ce doar 24% dintre barbati pica la primul examenul de conducere. Cu toate acestea, dupa ce isi iau permisul, femeile pot dovedi ca respecta mai mult decat barbatii regulile de circulatie.

…Dar comit mai putine infractiuni in trafic

Femeile au invatat regulile de circulatie si le respecta atunci cand conduc. Astfel, studiul arata ca doar 1% dintre femei au fost prinse in stare de ebrietate, comparativ cu 5% dintre barbati.

Se folosesc mai putin de asigurare si economisesc mai multi bani

Fiind prudente, femeile recurg mai rar la asigurare pentru creante. Intr-adevar, studiul arata ca barbatii se folosesc de asigurare, de doua ori mai mult decat femeile.

Sunt mai responsabile la volan

Atunci cand conduc, femeile sunt mai responsabile decat barbatii. Astfel, statisticile arata ca barbatii au de doua ori mai multe sanse, decat femeile, sa nu poarte centura de siguranta. De asemenea, sunt mai predispusi sa fumeze sau sa manance in timp ce conduc. Drept urmare, ei nu evalueaza consecintele actiunilor lor, iar acest lucru le poate provoca multe probleme.

Stereotipuri 

Desi vorbim adesea despre egalitatea intre sexe, este clar ca stereotipurile dispar greu. In realitate, nu educatia este de vina, ci mai degraba mentalitatea si anumite idei preconcepute care persista de multe generatii.

Cu toate acestea, tot mai multe femei se razvratesc impotriva intelepciunii conventionale si pledeaza pentru independenta lor.