exercitii brate pentru femei

Femeile de astăzi se antrenează din greu pentru a avea un corp frumos. În trecut, oamenii credeau că femeile care fac exerciții cu greutăți vor ajunge să aibă un corp de culturist, dar astăzi știm că acest lucru nu este adevărat.

Totul depinde de ceea ce dorește o femeie să obțină. Desigur, trebuie să fie ghidată de un antrenor personal pentru a evita accidentările și a primi sfaturile necesare. Din păcate, uneori femeile uită să-și antreneze brațele, iar acest lucru duce la acumularea de grăsime, care devine greu de eliminat.

Fiecare femeie ar trebui să facă exerciții cu greutăți de cel puțin 2 ori pe săptămână. Pe măsură ce își crește rezistența, femeia poate folosi greutăți mai mari. Acest lucru nu va duce la hipertrofie musculară, ci mai degrabă la tonifierea musculaturii.

Cele mai bune exerciții pentru brațe

Flotări

Acest exercițiu ajută la întinderea mușchilor care alcătuiesc brațul, adică bicepsul, tricepsul și brahialul. De asemenea, va antrena zona superioară a spatelui și abdomenului. Cel mai important este că flotările pot fi făcute în confortul propriei case.

Așază-te cu fața în jos, pe un covor. Extinde brațele în linie dreaptă și întinde palmele pe podea. Lasă-te în jos până ajungi cât mai aproape de podea. Repetă exercițiul de 15 ori. Fă 4 seturi a câte 15 reprize.

Exercițiu cu gantere

Cu o pereche de gantere poți face o mulțime de exerciții. Amintește-ți că trebuie să schimbi greutatea în fiecare săptămână.

Pentru a lucra bicepsul, ia în mâini 2 gantere a câte un kilograme. Depărtează-ți picioarele astfel încât să fie la nivelul umerilor. Ridică ambele brațe în sus pentru a aduce ganterele la nivelul capului. Repetă exercițiul de 12 ori. Este recomandat să faci 4 seturi a câte 12 exerciții.

Exercițiu cu bara

Când vei face acest exercițiu îți vei antrena toți mușchii care alcătuiesc brațul. Ține o bară în mâini și ridic-o până când coatele se îndoaie un unghi de 90 de grade. Repetă exercițiul de 8 ori. Fă 4 seturi a câte 8 exerciții fiecare.

Înot

Înotul îți permite să te relaxezi și să-ți antrenezi brațele. Îți recomandăm să practici acest sport acvatic de 3 ori pe săptămână.

Exercițiu cu greutăți

Aceste instrumente sunt folosite frecvent în sălile de sport. Ele vin în diferite dimensiuni și greutăți. Plasează o greutate de un kilogram în spatele capului, îndoaie-ți coatele și așază-le cât mai aproape de urechi. În cele din urmă, ridică greutatea în linie dreaptă spre tavan. Fă 4 seturi a câte 12 exerciții.

Sfaturi pentru efectuarea exercițiilor:

  • Înainte de a începe un antrenament, întinde-ți mușchii.
  • Hidratează-te.
  • Înainte de a începe un antrenament cu greutăți, fă exerciții cardio.
  • Adoptă o dietă echilibrată, bogată în fructe, proteine și legume.
  • Antrenează-ți toate grupele musculare de 4 ori pe săptămână.
  • Poartă îmbrăcăminte potrivită atunci când faci sport. De asemenea, ar fi bine să porți și mănuși pentru a-ți proteja mâinile.
  • Dacă nu poți merge la sală, fă aceste exerciții acasă sau în parc.