expresor-krupsNu stiu cum sunt altii, insa la mine cand vine vorba de cafea si gustul acesteia e tragedie nationala (cel putin nationala).  Am incercat de-a lungul timpului tot felul de metode si strategii pentru a optine o cafea buna, asemenea celei pe care stia mama mea sa o faca insa fara rezultat, asa ca acum mai bine de 1 an am facut una dintre cele mai bune achizitii din casa si anume un expresor de cafea Krups.  Mai exact, este vorba despre un  Krups Dolce Gusto Circolo KP500025 care la vremea respectiva m-a costat undeva in jur de 570 lei, cumparat de la emag. Povestea alegerii nu este una tocmai fenomenala, am ajuns oscilat cateva ore intre acesta si un expresor Bosch insa pana la urma in urma multiplelor pareri si laude la adresa lui pe care le-am putut citi pe tot felul de forumuri am ramas la el pentru ca mai tarziu sa imi dau seama ca am cumparat exact ceea ce imi trebuia mie: o masina de facut cafea perfecta!

Descriere si pareri personale despre Krups Dolce Gusto

Are o multime de functinalitati din care recunosc ca nu folosesc decat maxim 40% si o multime de bauturi pe care stie sa le prepare si anume: expresso aromat (micul meu dejun), cappucino, caffe lungo, latte machiato, ceai si chocochino. Nu am sa vorbesc despre fiecare in parte, va las pe voi sa faceti acest lucru insa va asigur ca sunt absolut senzationale. Nu stiu cum au gandit aceasta masinarie si ce au pus in ea, insa au facut o treaba buna!

Expresorul Krups Dolce Gusto functioneaza la o presiune de 15 bari si foloseste o tehnologie foarte inteligenta pentru a aduce apa la temperatura potrivita pentru fiecare ceasca de cafea. Este foarte usor de curatat spre deosebire de alte tipuri de expresoare pe care am avut ocazia sa le folosesc. Aici mai toate expresoarele de cafea Krups au o bila alba pentru sistemul de scurgere, gratarul si tavita care se scoate si se curata extrem de usor. Stiu ca pentru majoritatea dintre noi  gustul cafelei este principalul criteriu, insa credeti-ma ca si acesta este foarte important deoarece va asigur ca este extrem de neplacut sa curati un expresor de prost gandit din acest punct de vedere.

Un alt lucru care imi place la expresoarele Krups este designul foarte modern. Este o adevarata placere ai un astfel de aparat in bucatarie, asta ca sa nu mai zic de privirile care le atrage cand vine cate o prietena in vizita 😀

Specificatii si caracteristici tehnice Krups Dolce Gusto

La partea tehnica nu prea ma pricep sa va dau foarte multe detalii insa va voi scrie exact ce imi arata si mie pe cartea tehnica. Cei mai “tehnici” dintre voi vor sti ce inseamna aceste caracteristici iar ceilalti nu au decat sa ma creada pe cuvant ca este un expresor perfect. Asadar  expresorul Krups Dolce Gusto are o putere de 1500 w, poate fi “incarcat” cu maxim 1.3 litri de apa si poate prepara cate o ceasca de cafea. Ofera posibilitatea de a ajusta cantitatea de cafea, de lapte sau ciocolata dorita si bineinteles are posibilitatea de oprire automata.

Dimensiunile sale sunt 410 x 258 x 386, in cuvinte insemnand ca este un expresor de dimensiuni medii. Nu foarte mare dar nici foarte mic, just perfect cel putin pentru masuta din bucataria mea . Nu stiu cate culori sunt disponibile, am impresia ca se gaseste in varianta gri si neagra. Eu am ales neagra pentru a se asorta cu restul aparaturii din bucatarie.

Krups Dolce Gusto – Prezentare video