In urma cu 5 ani, eu si tanarul meu sot, cu banii stransi de la nunta ne-am cumarat o casa de vara. Nu am regretat niciodata acest lucru, pentru ca imi place sa petrec timpul in natura.

De asemenea, si cele doua fiice ale noastre iubesc sa stea in aer liber. In plus, au intotdeauna fructe proaspete, lapte proaspat si sunt ferite de aerul poluat din oras.

Plantele pe care le am in gradina, le streopesc cu infuzie de drojdie. De cand fac asta, rosiile si castravetii nu se mai imbolnavesc. Avand copii mici, nu imi permit sa folosesc produse chimice, pentru ca nu vreau sa aiba de suferit.

Sfaturi pentru intretinerea gradinii primesc de cele mai multe ori de la vecini, si le multumesc pentru asta. De exemplu, multumita vecinului de langa mine, fertilizez rosiile si castravetii cu o solutie pe baza de drojdie si astfel acestea nu se mai imbolnavesc.

Pentru a prepara solutia incalzesc 3l de apa la 38 grade si dizolv in ea 10 lingurite de zahar si 10 gr de drojdie uscata. De fiecare data folosesc un recipient mai mare de 3l pentru ca drojdia incepe sa creasca, iar solutia isi mareste volumul.

Las drojdia sa creasca timp de 4-10 ore, amestecand din cand in cand. De obicei pregatesc solutia dimineata, astfel incat seara, cand temperatura scade, sa pot uda plantele din gradina.

Dupa ce drojdia fermenteaza, iau o galeata, torn 7 litri de apa in ea si adaug 3 litri de drojdie fermentata. Amestec bine, apoi imi ud plantele cu solutia obtinuta.

Cu aceasta solutie poti hrani absolut toate plantele vegetale. Eu stropesc castravetii cu ea la fiecare 10-12 zile, iar rosiile si alte legume o data la 15 zile.

Inainte de a le face acest tratament, trebuie sa udam plantele cu apa curat.

Drojdia se instaleaza pe plante, iar daunatorii mor. Daca la fiecare doua saptamani iti stropesti rosiile si castravetii cu aceasta solutie, plantele nu se vor mai imbolnavi.

Efectul il vei vedea in 2-3 zile. Frunzele plantelor vor capata o culoare verde stralucitoare si vor parea mai sanatoase. Planta va creste imediat, va inflori si va da roade.