Vrei ca plantele tale de interior sa infloreasca des? Urmeaza sfaturile florarilor cu experienta. Aceste recomandari simpl te vor ajuta sa ai o adevarata gradina cu flori pe pervaz. Toate secretele le gasesti aici!

Secretul unei gradini de flori luxoase este simplu: plantele trebuie sa fie bine hranite, altfel nu vor inflori asa cum vrei tu.

Dar cum sa faci un meniu pentru plante, avand in vedere faptul ca gusturile lor sunt diferite?

Aproape toate plantele adora zaharul. Inainte de a le uda, poti presara 1 lingura de zahar granualt pe suprafata solului. De asemenea, ai putea uda planta cu apa dulce (0.5 lingurita de zahar in 1/2 cana de apa).

Un efect bun este obtinut prin hranirea florilor cu ulei de ricin (1 lingurita la 1l apa), in timp ce se fixeaza mugurii.

Cenusa de lemn este foarte utila pentru plante. Pentru prepararea solutiei de cenusa pune o lingura de cenusa intr-un litru de apa fierbinte. Lasa solutia deoparte timp de 1 saptamana, amestecand din cand in cand. Uda plantele cu aceasta solutie o data la 10 zile.

Imunitatea plantelor de interior creste daca le pulverizezi cu o solutie pe baza de aspirina. Dizolva un comprimat intr-un litru de apa.

Sucul de aloe diluat este potrivit si pentru plantele de interior. Este necesar sa diluezi o lingurita de suc in 1.5 litri de apa.

Ficusul poate fi udat o data pe luna cu apa cu zahar. Se pune o lingurita de zahar la un litru de apa. Frunzele acestor plante pot fi sterse cu lapte. Acest lucru va oferi plantelor stralucire si frumusete.