Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa nu ai frigider in casa? Este dificil de trait fara un astfel de aparat electrocasnic. In frigider pastram alimentele pe care le consumam cu atata drag, deci ar fi un dezastru daca s-ar strica.

Totusi, daca atunci cand deschizi frigiderul, ti se pare ca miroase urat, ar trebui sa iei masuri. Foloseste aceste trucuri si scapa de mirosul neplacut.

Spala frigiderul cu apa si otet

Otetul poate elimina mirosul urat, asa ca inmoaie o carpa intr-o solutie formata din apa si otet si sterge frigiderul (atat peretii cat si rafturie). Daca vrei ca efectul sa fie mai puternic, pune pe unul din rafturile frigiderului un pahar cu otet. Dupa cateva ore poti sa-l scoti.

Farfuria cu carbune activat

Praful de carbune activat este perfect pentru eliminarea mirosului neplacut. Pune o farfurie cu praf de carbune activat pe un raft si las-o acolo peste noapte. Carbunele activat este atat de puternic incat neutralizeaza toate mirosurile.

Poti folosi aceeasi pudra de carbune de doua ori, trebuie doar sa o incalzesti putin in cuptor la 180 grade.

Coaja de paine

Painea de secara te poate scapa de mirosul urat din frigider. Pune pe fiecare raft cate o coaja de paine daca vrei ca in frigiderul tau sa miroase intotdeauna frumos.

Amoniac si apa

Prepara o solutie din apa si amoniac (1:1), inmoaie o carpa in ea si sterge tot frigiderul. Cand termini, lasa usa deschisa pentru ca mirosul puternic de amoniac sa dispara.

Cafea

Pune putina cafea macinata intr-un recipient, fara capac, si baga-l in frigider. Mirosul neplacut va fi neutraliat. Poti folosi chiar si zat de cafea. Are acelasi efect.

Pliculete cu ceai

Daca vrei sa scapi de mirosul urat din frigider, pune pe fiecare raft cate un pliculet cu ceai. De asmenea, zaharul si sarea sunt la fel de eficiente. Cateva recipiente cu sare sau zahar, fara capac, puse in frigider, te vor scapa de mirosurile straine.