Gelul de aloe este cunoscut pentru efectele sale vindecatoare asupra pielii. Exista multe tipuri de aloe, dar Aloe barbadensis, Aloe Arborescens si Aloe Ferox sunt cele mai potrivite pentru productia de gel.Daca ai o planta veche de cel putin 3 ani in casa, poti sa-ti creezi propriul gel. Este usor de preparat si iesi mult mai ieftin decat daca te duci sa-l cumperi din magazin.
Avand grija de planta, ea te va recomponsa. Iata cum poti obtine gel din frunze de aloe pentru uz cosmetic.
Ai nevoie de:
- O planta de Aloe Vera
- Cutit ascutit si recipient din sticla steril
- Vitamina C pudra (aproximativ 500 mg) sau vitamina E (400 UI)
Mod de preparare:
Pentru a obtine gelul, foloseste o palnta care are cel putin 3 ani, deoarece aceasta contine deja suficiente ingrediente active. Cea mai rapida metoda de utilizare este sa tai frunza si sa o aplici pe zona afectata.
Cu toate acestea, daca doresti sa obtii o cantitate mai mare de gel, trebuie sa procedezi in felul urmator:
Taie frunza inferioara a plantei si spal-o. De asemenea, va trebui sa te speli pe maini pentru a nu contamina gelul. Gelul este obtinut din partea inferioara a plantei. Pune frunzele pe verticala intr-un recipient si lasa rasina galbena sa se scurga aproximativ 10 minute.
Folosind un cutit ascutit, taie partea superioara a frunzelor deoarece aceasta contine iritanti puternici. Razuieste gelul cu o lingura. Daca ai o frunza groasa si mare poti folosi un cutit ascutit pentru a razui gelul.
Gelul preparat in acest fel contine si bucati de pulpa. Pentru a le elimina, foloseste un mixer. Astfel, vei obtine un gel compact.Amesteca gelul cu un conservant natural – 500 ml vitamina C sau 400 UI vitamina E. Aceste cantitati sunt suficiente pentru un sfert de cana de gel. Pune gelul preparat astfel intr-un recipient steril si inchide-l bine. Il poti pastra la frigider cateva luni.
Gelul are efecte fungicide, bactericide si dezinfectante. De asemenea, amelioreaza durerea.
Utilizarea gelului pentru:
- Rani minore (nu folosi gelul pe rani adanci si blistere);
- Arsuri superficiale;
- Arsuri solare;
- Fabricarea mastilor de fata;
- Eczeme si acnee;
- Intepaturi de insecte;
- Rani, negi;
- Matreata;
- Unghii fragile.
Nu folosi gelul de aloe preparat in casa pentru uz intern. Unele persoane pot avea o reactie alergica dupa aplicarea gelului de aloe vera. Daca se intampla asta, nu mai utiliza gelul.