Daca vrei ca rosiile tale sa creasca repede trebuie sa hranesti rasadurile. Stim cu totiii cat este de importanta fertilizarea rasadurilor, fara ea plantele ar fi foarte firave. Folosind acest ingrasamant vei obliga practic rasadul sa creasca mai repede, deoarece isi va dezvolta un sistem radicular propriu.

In cazul in care ti-ai dat toata silinta si i-ai asigurat rasadului toate conditiile neesare dar inca nu creste, trebuie sa apelezi la acest ingrasamant. Cu siguranta te va ajuta.

Intr-un borcan cu jumatate de litrul de apa se adauga o lingura de zahar si 10 gr drojdie proaspata si se amesteca cu un bat de frigaruie. Dupa cateva minute se mai amesteca putin si se lasa solutia deoparte pentru 2 ore, timp in care drojdia si zaharul se vor dizolva in totalitate.

Dupa ce s-au scurs cele 2 ore se dilueaza soluta in apa 1:5. Intr-un borcan cu 2.5 litri de apa se toarna solutia dizolvata. Daca borcanul nu este plin, poti sa mai adaugi apa. Se mai amesteca o data, dupa care ingrasamantul poate fi folosit.

Vom adauga o lingurita de ingrasamant sub fiecare planta. Aceasta fertilizare trebuie facuta neaparat pe solul umed. Dupa o saptamana de la transplantarea rasadurilor in noile ghivece se poate face o noua fertilizare.

Multumita drojdiei, microorganismele aflate in sol se activeaza si se elibereaza mai mult dioxid de carbon. Prin urmare, plantele asimilieaza mai repede macroelementele.

Foloseste ingrasamantul imediat dupa ce-l prepari pentru ca in timp isi pierde proprietatile. Poti folosi aceasta solutie si pentru rasadurile de vinete, ardei sau alte legume cultivate pe pervaz.