Tufele de bujori infrumuseteaza orice gradina. Cei care isi doresc flori minunate, trebuie sa foloseasca ingrasaminte complexe.

Ele trebuie fertilizate, in primii doi ani cu ingrasaminte minerale pentru ca substantele elementare sa fie extrase din substratul format din sol, turba si balega.

Tufele de bujori isi dezvola sistemul radicular si foliar in primul an. Acesta este motivul pentru care tufele au nevoie de fertilizare foliara.

Fertilizarea foliara

Fertilizarea foliara va fi folosita cand vremea este linistita si nu bate vantul. Cu ajutorul unui recipient cu pulverizator vom pulveriza ingrasamantul pe toate plantele. Fertilizarea foliara se face in 3 etape, efectuate la distanta de 2 saptamani.

Prima fertilizare foliara se face dupa ce apar partile aeriene. Vom folosi o solutie pe baza de carbamida. Intr-o galeata cu 10 l apa adaugam 50 gr de carbamida si amestecam. Obtinem imediat solutia de care avem nevoie.

A doua fertilizare se face dupa 2 saptamani. Vom folosi tot solutia pe baza de carbamida, dar vom adauga in ea si un ingrasamant complex diluat in prealabil conform instructiunilor afisate pe eticheta.

Ultima stropire se realizeaza cu solutia facuta din ingrasamantul complex dizolvat intr-o galeaza cu 10l apa. Pentru cresterea radacinilor, este necesar ca tufele sa fie stropite cu o solutie compusa din 2 comprimate de Heteroauxina si 10l apa.

Fertilizare organica

Fertilizarea organica are rolul de a ajuta bujorii sa infloreasca. Ingrasamintele organice se folosesc atunci cand tufele sunt ramificate si pline de boboci.

Un astfel de ingrasamant se poate realiza din flori de lumanarica inmuiate in apa. Peste ele se adauga excremente de pasari. Pentru ca ingrasamantul sa fie eficient, trebuie lasat deoparte timp de 10 zile.

Dupa ce au trecut cele 10 zile, solutia obtinuta se toarna in santurile din jurul tufelor. Aceasta fertilizare trebuie facuta o data pe sezon, cand incep sa apara bobocii.