Daca iti doresti o recolta bogata de castraveti, atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta metoda interesanta. Vecinii tai vor fi invidiosi.

Ai nevoie de bidoane de 5l. Cu siguranta ai astfel de sticle din plastic prin gospodarie, asa ca foloseste-le cu incredere. Decupeaza-le baza si partea superioara si baga bidoanele in pamant.

Aproximativ 5 cm din bidon trebuie sa fie ingropat in pamant. Umple apoi sticla cu ingrasamant, lasand totusi 2 cm liberi. In fiecare bidon poti planta maximum 3 seminte.

Pe randul cu sticle se pune o carcasa din otel si o plasa din plastic patrata. Folosind aceasta metoda, castravetii vor aparea chiar si cu 10 zile mai devreme, decat in mod obisnuit, deoarece sticlele ajuta pamantul sa se incalzeasca mai repede.

Nu va mai trebui sa folosesti prea mult apa atunci cand vei uda plantele, deoarece jumatate de litru pe zi este suficient. Multumita bidoanelor, lichidul ajunge imediat la radacini.

Mai mult decat atat, nu-ti vei mai bate capul cu buruienile, ba chiar vei putea pune printre sticle salata sau chiar marar.

Poti folosi soiuri hibride, insa daca iti doresti o recolta bogata nu uita ca trebuie sa fertilizezi castravetii frecvent. Desi poate parea ciudat, cojile de paine neagra reprezinta un bun ingrasamant.

Tot ce trebuie sa faci este sa umpli 2/3 galeata cu coji de paine si sa torni peste ele apa. Este recomandat sa pui ceva greu peste galeata, pentru ca altfel cojile ar putea iesi afara.

Se pune galeata intr-un loc cald pentru 7 zile, dupa care fermentul de piane poate fi folosit. Desigur, acesta trebuie diluat cu apa (proportie 1:3). Se pune 0.5l de ingrasamant la fiecare tufa de castraveti.