Iată cum poți face paturi frumoase pentru legumele tale din grădina

Procesul de plantare depinde, in mare masura, de sol si de tipul de pat. Intr-un mediu potrivit, functioneaza mai usor. Poti sa-ti faci chiar tu paturi frumoase in gradina, cu propriile maini. Iata cateva exemple pe care, cu siguranta, vei dori sa le incerci.

Paturi inalte

Pentru inceput vom vorbi despre paturi usor de confectionat, din materiale improvizate. Acestea sunt perfecte pentru plantarea legumelor si a ierburilor. Avantajul unor astfel de paturi este ca sunt usor de mutat dintr-un loc in altul.Poti face paturi inalte atat din lazi din plastic, cat si din lemn. Spatele tau iti va multumi daca vei face astfel de paturi. Imagineaza-ti, nu mai trebuie sa te apleci si sa te ridici de 100 de ori.De asemenea, poti face si astfel de paturi:

Paturi suprapusePaturi frumoase

Paturile frumoase vin de la francezi. Acestia cauta frumusetea chiar si in gradina. Prin urmare, gradinile din Franta sunt foarte frumoase. In plus, paturile franceze nu sunt doar frumoase, ci si functionale, iar formele lor bizare atrag mereu atentia. Totusi, nu trebuie sa uitam ca obiectivul principal este confortul. Plantele trebuie sa creasca si sa se imbine armonios, transformand gradina intr-un adevarat pat de flori. Gradinarul trebuie sa se bucure nu doar de roadele muncii, ci si de procesul in sine.In proiectarea paturilor, francezii folosesc atat grinzi de lemn, cat si diverse pietre, oferindu-le paturilor cu legume un aspect nobil. Paturi confortabile si frumoase

Un pat bine ingrijit si ordonat, cu capsuni, tradeaza un proprietar priceput. Acesta foloseste in mod frecvent prelata. Nu permite inghetarea solului, iar capsuna capricioasa creste fara nicio problema. In acelasi timp, paturile arata foarte bine.Paturi in tevi de plastic

Multi gospodari aleg sa planteze plante intr-o teva de plastic. Drept urmare, asaza teava pe un pervaz sau construiesc structuri mai complexe. In orice caz, procesul nu este costisitor.

Paturi din sticle de plastic

De asemenea, plantele pot fi plantate si in sticle din plastic. Drept urmare, multi asaza sticlele pe un pervaz sa construiesc structuri mai complexe. In orice caz, procesul nu este deloc costisitor.In ziua de azi se recicleaza si se reutilieaza plasticul. Multe gospodine folosesc plasticul in viata de zi cu zi. De exemplu, paturile suspendate din sticle de plastic sunt cea mai buna optiune pentru un spatiu mic.

Paturi din cauciuc

Gospodinele inteligente folosesc, de mult timp, caucucurile automobilelor ca paturi improvitate pentru flori. Aceste paturi sunt mobile si pot fi mutate cu usurinte. Mia mult pot fi taiate si pictate dupa bunul plac. Paturile frumoase pot fi construite cu propriile maini. Costul este minim.