Potrivit specialistilor, un produs dezinfectant eficient trebuie sa contina minimum 70% alcool. Tine cont de aceasta informatie data viitoare cand vrei sa cumperi un astfel de produs. In randurile ce urmeaza voi vorbi despre greselile pe care le facem frecvent atunci cand folosim gelul dezinfectant.

Multi dintre cei care folosesc gelul dezinfectant il aplica doar pe palme. Acestia fac o mare greseala, deoarece gelul trebuie aplicat inclusiv pe dosul palmelor si pe incheieturi.

Cand mai folosesti acest produs dezinfectant, asigura-te ca utilizezi o cantitate suficient de mare incat sa acoperi toata suprafata mainilor, inclusiv incheieturile si spatiul dintre degete.

Deoarece gelul antibacterian pentru maini care contine minimum 70% alcool ne protejeaza impotriva virusurilor si bacteriilor, trebuie folosit ori de cate ori atingem o suprafata care ar putea fi contaminata.

Exista o reteta de gel dezinfectant ce poate fi preparata acasa, de orice adult care vrea sa se protejeze de virusuri. Pentru a crea acest dezinfectant ai nevoie de cateva ingrediente banale si un recipient cu pulverizator.

Gelul dezinfectant se poate prepara amestecand 2/3 alcool sanitar, 1/3 gel de aloe si cateva picaturi ulei esential de menta. Trebuie doar sa amesteci aceste ingrediente in recipientul cu pulverizator, iar gelul dezinfectant va fi gata de utilizare.

Mastile chirurgicale ne protejeaza de coronavirus?

In aceste zile, vedem peste tot oameni care poarta masti de protectie cu scopul de a preveni transmiterea infectiilor. Intr-adevar acestea limiteaza raspandirea germenilor, dar nu este suficient doar sa porti o masca daca vrei sa stai departe de infectiile respiratorii.

Igiena personala este la fel de importanta. De fiecare data cand porti masca, asigura-te ca-ti acopera bine nasul si gura si arunc-o imediat ce o persoana stranuta in apropierea ta.

Spala-te pe maini cat mai des cu apa si sapun, si stranuta doar in pliul cotului. Astfel, germenii nu vor ajunge pe obiectele pe care le vei atinge. Incearca sa-ti dezinfectezi mainile de fiecare data cand mergi cu autobuzul sau cu alt mijloc de transport in comun. De asemenea, cand ajungi la birou ar fi bine sa-ti stergi telefonul, tastatura si biroul cu un produs dezinfectant.

Tinand cont de aceste masuri simple, vom reusi sa ne protejam impotriva virusurilor care fac mii de victime in aceasta perioada.