copii telefon mobil

În urmă cu câțiva ani, oamenii nu aveau telefoane mobile. Foarte puțini aveau acasă un calculator, dar nu toți aveau și internet. Mulți dintre noi am crescut fără telefoane mobile și tablete și nu am avut nicio problemă.

Odată ce au început să apară din ce în ce mai multe calculatoare, telefoane mobile și tablete, tehnologia a devenit o parte importantă a vieții de zi cu zi. Copiii de astăzi nu știu că a existat o perioadă în care nimeni nu avea smartphone, iPad și alte dispozitive pe care ei le folosesc constant.

Efectul tehnologiei asupra copiilor

Utilizarea constantă a telefoanelor mobile și tabletelor poate avea un impact negativ asupra creșterii și dezvoltării copiilor. Este greu să-i spui copilului că nu-i poți cumpăra un telefon mobil, când toți colegii lui au deja unul. Totuși, niciun părinte nu ar trebui să-i permită copilului să aibă propriul lui telefon mobil.

Iată de ce copiii sub 12 ani nu ar trebui să folosească telefoane mobile sau tablete:

Pot deveni agresivi

Nu este ușor să controlezi ce tip de videoclipuri vizionează copilul tău, mai ales dacă are acces la internet în orice loc. Expunerea la videoclipuri și jocuri violente poate duce la un comportament agresiv.

Pot deveni dependenți de telefoane mobile

Dacă îi oferi copilului acces nelimitat la internet, la rețelele sociale și la jocurile video acesta poate deveni dependent de tehnologie. Mai târziu, când va crește, copilul ar putea deveni dependent de jocurile de noroc și ar putea avea tulburări de comportament.

Pot deveni obezi

Au existat mai multe studii care au demonstrat că există o legătură între utilizarea tehnologiei și crederea indicelui de masă corporală la copii și adolescenți. Acest lucru se datorează faptului că tinerii stau prea mult timp cu ochii în telefon și nu mai fac activități care îi mențin activi.

În plus, copiii care în cea mai mare parte a timpului folosesc telefoane mobile sau tablete tind să mănânce mai mult.

Pot avea probleme cu somnul

Copiii și adolescenții au nevoie de mai multe ore de somn decât adulții. Deși ar trebui să doarmă între 8.5 și 10 ore pe noapte, cei mai mulți dorm 7.5-8.5 ore, iar unii chiar mai puțin. Utilizarea telefoanelor mobile înainte de culcare afectează calitatea somnului.

Deși oamenii de știință încă încearcă să afle ce se întâmplă în corpul nostru în timp ce dormim, un lucru este sigur: somnul este important pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Pot avea o postură incorectă

Pe măsură ce copiii stau cu ochii în ecranul telefonului mobil sau al tabletei, postura lor este afectată. Acești copii adoptă o postură incorectă, iar mai târziu, când devin adulți, se pot confrunta cu anumite tulburări musculo-scheletice.

Pot avea dificultăți de învățare

Telefoanele mobile le oferă copiilor acces la mai multe forme de divertisment în același timp. Acest lucru îi face să nu mai fie atenți la lecții. În plus, copiii care stau mult timp pe telefon, nu se pot concentra asupra unei sarcini.