Astăzi îți prezentăm o dietă simplă, pe bază de iaurt și scorțișoară. Se recomandă ca această dietă să nu depășească 10 zile. Scorțișoara este un condiment cu proprietăți medicinale pe care oamenii le cunosc de multă vreme. De cele mai multe ori, scorțișoara se cumpără sub formă de pudră și tocmai de aceea ar trebui adăugată în mâncăruri sau băuturi, pentru a te bucura de beneficiile ei.

O opțiune grozavă pentru silueta ta este să amesteci scorțișoara cu iaurtul.

Studiile au arătat că o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce cantitatea de glucoză din sânge, în special atunci când vine vorba de persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Unele dintre aceste studii au confirmat efectele pozitive ale prafului sau batoanelor de scorțișoară asupra nivelului colesterolului și al trigliceridelor.

Dieta cu iaurt și scorțișoară

Dieta cu iaurt și scorțișoară durează 10 zile.

În fiecare dimineață, la micul dejun, bea 200 ml de iaurt cu o jumătate de linguriță de scorțișoară. Poți adăuga, de asemenea, în paharul cu iaurt, un pumn de cereale sau fructe.

La prânz, mănâncă la fel ca de obicei, dar cu moderație.

La cină, bea din nou 200 ml de iaurt cu o jumătate de linguriță de scorțișoară, dar de această dată nu mai adăuga nimic la iaurtul de bază.

În timpul dietei cu iaurt și scorțișoară ar trebui să bei apă din belșug pentru a te hidrata și ar trebui să fii activă, să faci mult sport.

Rețetă – iaurt și scorțișoară

Combină calitățile scorțișoarei (care stimulează metabolismul) cu confortul digestiv al iaurtului sănătos și plin de nutrienți.

Ingrediente pentru o porție:

  • 1 cană de iaurt simplu, degresat
  • jum. de linguriță de scorțișoară

Opțional, 1/2 linguriță de pudră de stevia (îndulcitor din planta numită stevia)

Cum se prepară?

  1. Amestecă toate ingredientele.
  2. Lasă iaurtul să se așeze bine, la temperatura camerei, preț de 15 minute.

Sursă: kilocalorii.ro