Aceasa este intr-adevar cea mai ieftina si mai usoara solutie pentru curatarea cuptorului. Am incercat si chiar functioneaza.

Eu locuiesc intr-un apartament inchiriat, iar cuptorul din bucatarie arata groaznic, si nu vorbesc despre interiorul cuptorului, ci despre usa acestuia. Aproape ca nu puteam vede nimic prin geam.

Am vazut un truc pe internet pentru curatarea cuptorului. Este super ieftin, super simplu si super eficient. Rezultatul vorbeste de la sine. In plus, nici nu ai nevoie de un burete de sarma pentru a elimina grasimea.

A durat doar 4 minute

Cand am inceput sa curat cuptorul, in 4 minute a aratat perfect. Asdar, pentru mine este cel mai rapid mod de a elimina murdaria.

Mi-a fost teama ca se va zgaria geamul, dar nu a fost cazul. Am turnam aproximativ jumatate de cana de apa calda pe usa si am acoperit-o cu bicarbonat de sodiu. L-am lasat sa actioneze 30 de secunde si apoi am facut un buretel din folie.

Am inceput sa curat cuptorul fara sa apas. Cu miscari circulare am curatat intregul geam. Daca usa cuptorului este foarte murdara, atunci repeta procedura, dar, de regula este suficient sa o cureti o singura data.

Sterge reziduurile de bicarbonat cu prosoape de hartie si putina apa.

Cum curat interiorul cuptorului?

Nu folosec amoniac, sau alte substante chimice, dar utilizez praful de copt.

Ingrediente:

  • 150 ml apa rece
  • 2-3 pliculete praf de copt
  • Vas de gatit din ceramica
  • Putin otet

Amestecam toate ingredientele intr-un vas din ceramica. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 100 grade. Lasam vasul in cuptor aproximativ 30-45 de minute, apoi stergem usor peretii.