Încearcă aceste remedii naturale și scapă de pungile de sub ochi

pungi sub ochi remediu

Pungile de sub ochi sunt foarte neplăcute și nimeni nu vrea să le vadă dimineața, când se trezește și se uită în oglindă. Acestea pot apărea din cauza lipsei de somn, a alergiilor, sinuzitei sau a stresului.

De asemenea, și factorii genetici și dieta bogată în alimente sărate pot fi de vină pentru pungile de sub ochi. Din fericire, acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul remediilor naturale.

Remedii naturiste pentru îndepărtarea pungilor de sub ochi

Înainte de a folosi tot felul de creme care conțin diferite substanțe, ar fi bine să încercăm câteva remedii naturiste.

Felii de castravete

Acesta este probabil cel mai faimos leac natural pentru ochi. Taie castravetele, pune feliile într-o pungă din plastic și bagă-le la congelator.

Peste câteva ore, întinde-te pe o pernă și așază feliile de castravete înghețate pe ochi. Lasă-le să acționeze timp de aproximativ 10 minute. Castravetele conține antioxidanți care calmează iritația. În plus, deoarece feliile de castravete sunt reci ajută la reducerea umflăturilor.

Pliculețe de ceai

Poți folosi pliculețe de ceai verde sau negru pentru a îndepărta pungile de sub ochi. Ceaiul verde conține mai mulți antioxidanți și va fi, probabil, mai eficient în reducerea iritației. Unele ceaiuri din plante cu efect calmant (ceai de mușețel) pot fi, de asemenea, utile în eliminarea pungilor de sub ochi.

Înmoaie 2 plicuri de ceai în apă fierbinte timp de câteva minute, apoi scoate-le și lasă-le să se răcească. Pune pungile de ceai pe ochi în timp ce stai culcat și lasă-le să acționeze timp de 15 minute. Poți repeta procedeul de mai multe ori pe zi.

Apă sărată

Amestecă o jumătate de linguriță de sare de mare cu 4 căni de apă. Apa trebuie să fie caldă, astfel încât sarea să se dizolve, dar nu folosi apă prea fierbinte pentru că-ți va arde pielea de sub ochi. Înmoaie o bilă de bumbac în apă sărată și pune-o pe pleoape. Las-o să acționeze timp de câteva minute. Repetă procedura de mai multe ori pe zi.

Gheață

Gheața reîmprospătează ochii și reduce umflăturile. Înfășoară cuburile de gheață într-un prosop și pune-le pe ochi. Lasă-le să acționeze timp de câteva minute.

Chiar și apa rece poate avea efect similar, așadar clătește-te pe față cu apă rece imediat după ce te trezești.

Albușuri de ou și hamamelis

Albușurile pot ajuta la strângerea pielii și la prevenirea ridurilor, în timp ce hamamelisul are efect astringent.

Bate bine 2 albușuri, apoi adaugă câteva picături de apă de hamamelis. Aplică amestecul obținut pe ochi cu o perie sau o cârpă moale și lasă-l să se usuce. După aproximativ 15 minute, clătește-te. Poți folosi acest remediu zilnic.

Aloe vera

Planta de Aloe vera este bogată în antioxidanți și vitamina E care calmează și hrănesc pielea și, de asemenea, combat ridurile. Scoate gelul din câteva frunze de aloe și aplică-l sub ochi. Asigură-te că nu pătrunde în ochi. Masează ușor pielea în timp ce aplici gelul, pentru a îmbunătăți circulația sangvină și a ajuta la eliminarea lichidelor.

Masaj

Pentru a scăpa de pungile de sub ochi, este suficient să masezi zona din jurul ochilor cu degetele, folosind mișcări circulare. Fă acest lucru în fiecare dimineață, timp de câteva minute.