mucegai solutii

Poți elimina cu ușurință petele care rămân pe tavan sau pe pereți în urma unor infiltrații și fără a folosi produse care conțin ingrediente chimice dăunătoare. În rândurile de mai jos vei găsi o listă cu mai multe produse naturale care pot fi eficiente în eliminarea petelor.

Mucegaiul se acumulează în spațiile umede, unde aerul nu circulă așa cum trebuie. Inhalarea sporilor de mucegai poate inflama căile respiratorii, provocând congestie nazală, respirație șuierătoare, senzație de presiune în piept, tuse și iritație a gâtului.

Expunerea pe termen lung la mucegai poate afecta funcția pulmonară și poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi astmul. Cei care suferă deja de astm și alergii sunt mai predispuși să se confrunte cu simptome mai severe atunci când sunt expuși la mucegai.

Potrivit Oganizației Mondiale a Sănătății, foarte mulți pacienți cu astm bronșic au dezvoltat această boală din cauza expunerii la umiditatea din casă și mucegai.

Soluții pentru îndepărtarea petelor de mucegai

Există câteva metode eficiente pentru curățarea petelor dure de pe perete și tavan. Iată care sunt acestea:

Oțet

Pentru a elimina petele de pe pereții vopsiți adaugă o picătură sau două de oțet alb distilat în 3.7 litri de apă. Șterge pereții cu această soluție.

Detergent de vase

Adaugă câteva picături de detergent de vase într-o găleată cu apă caldă. Amestecă bine, apoi folosește o cârpă sau un burete înmuiat în apă pentru a șterge peretele.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este o soluție antifungică, antivirală și antibacteriană care elimină mucegaiul de pe podele, pereți, corpurile din baie etc.

Toarnă peroxid de hidrogen cu concentrație de 3% într-o sticlă cu pulverizator. Acoperă complet suprafața mucegăită cu această soluție, iar după 10 minute curăță zona. În scurt timp toate petele de mucegai de pe pereți și tavan vor dispărea.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a elimina mucegaiul din casă. Este sigur pentru membrii familiei și pentru animalele de companie. Pe lângă faptul că elimină mucegaiul, bicarbonatul de sodiu absoarbe umezeala și previne reapariția mucegaiului.

Adaugă un sfert de lingură de bicarbonat de sodiu într-o sticlă cu apă și agită până se dizolvă. Pulverizează soluția obținută pe zona mucegăită și folosește o perie pentru a îndepărta orice urmă de mucegai. Clătește apoi suprafața cu apă curata. În cele din urmă, pulverizează din nou soluția cu bicarbonat pe zona în care a existat mucegaiul și las-o să se usuce. Acest lucru împiedică reapariția mucegaiului.

Sare

Sarea previne apariția petelor dure de mucegai pe pereți și pe tavan. Acest ingredient are capacitatea de a absorbi umezeala și de a împiedica creșterea microorganismelor care duc la apariția petelor neplăcute pe pereți.

Pentru a nu se forma pete pe pereți și pe tavan, pune într-un colț al camerei, un recipient cu 1 kilograme de sare.

Toate aceste soluții sunt alternative non-toxice la produsele de curățat pe bază de substanțe chimice.