Folatul, forma naturala a acidului folic, este o vitamina B care se gaseste in multe alimente, inclusiv legume cu frunze verzi, fasole, și sparanghel. Acidul folic, forma sintetica a vitaminei, se adaugă la produsele alimentare îmbogățite (cum ar fi cerealele) și este, de asemenea, găsit în suplimente.

Ambele joaca un rol cheie in cresterea celulelor sanatoase si poate imbunatati sanatatea cardiovasculara prin teaming cu vitaminele B6 si B12 pentru a reduce homocisteina, un aminoacid din sânge. Un exces de homocisteina este legat de un risc crescut de boli cardiace coronariene, boli vasculare periferice, si accident vascular cerebral.

Îndeplinirea cerințelor dumneavoastră de acid folic prin cresterea aportului de alimente delicioase, bogate in folat, v-a ajuta la un nivel moderat de homocisteina, ceea ce poate reduce riscul de boli de inima. Apeland la dieta South Beach și la exerciții fizice regulate, este de asemenea important atunci când vine vorba de scaderea riscului de boli de inima.

Doza zilnica recomandata (DZR) pentru acidul folic este de 400 micrograme pentru toți adulții. Femeile de vârstă fertilă trebuie să fie deosebit de vigilente cu privire la îndeplinirea acestei cerințe. La recomandarea unui medic, acestea pot avea nevoie de doze mai mari, deoarece acidul folic poate preveni pana la 70 la suta din defecte congenitale ale tubului neural (cum ar fi spina bifida) și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea despicaturei buzei si a palatului.

Satisfacerea nevoilor dumneavoastră de acid folic poate avea și alte beneficii. Cercetarile sugereaza ca acidul folic poate reduce riscul de cancer de colon, de col uterin, si cancerul de san, si s-ar putea dovedi util pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Din fericire, acid folic este abundent in multe alimente, mai ales in cele ale dietei South Beach. In plus,  pâinea, cerealele, făinurile, pastele, orezul și alte produse din cereale au inceput sa fie fortifiate , pentru a ajuta oamenii să îndeplinească cerința lor pentru acest nutrient.