Unghia este alcătuită, la fel ca firul de păr, din cheratină. Acesta îi conferă duritate și soliditate. 20% dintre femei se plâng de unghii casante, prea fine, fragile, moi ori striate.

Principala cauză o reprezintă treburile casnice, dar de vină este și îmbătrânirea unghiei: cu timpul, unghia se striază pe lungime, se deshidratează și devine mai fragilă. Striațiile încep să apară de la 35-40 de ani.

Dacă te-ai săturat de unghii subțiri, fragile, sau dacă îți rozi unghiile destul de des și vrei să schimbi aspectul lor după ani de „ronțăială”, ai nevoie de gelatină.

Gelatina este un remediu ieftin, ușor de găsit în multe magazine, iar efectele unui astfel de tratament făcut acasă te vor încânta. Pentru acest întăritor de unghii, ai nevoie de:

  • 15 grame de gelatină;
  • 1 ceașcă de apă

Cum se prepară propriul întăritor de unghii?

  1. Pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică. Toarnă apa într-un ibric și pune-l să fiarbă. Toarnă apa fierbinte peste gelatină și amestecă până ce aceasta se dizolvă.
  2. Lasă amestecul să se răcească atât cât să nu te frigă la atingere. Înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet acoperite, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.
  3. Lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduță și poți aplica o cremă de mâini hidratantă, obișnuită.
  4. Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac. Scoate cantitatea necesară ori de câte ori ai nevoie și încălzește-o la microunde.

Ce este gelatina?

Gelatina este o substanță bogată în colagen care se găsește în principal în oasele și pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăți excelente asupra sănătății.