Parul reprezinta un factor important in definirea aspectului fizic al unei personae, iar cand vine vorba de noi, femeile, dorinta de a detine un par stralucitor, sanatos, care sa atraga toate privirile, este sporita. Motiv  pentru care, zilnic luptam prin toate mijloacele posibile sa ii oferim acestui “accesoriu” ce ne defineste, de altfel, un aspect cat mai placut, ingrijit, demn de aprecierea celor din jur. Din aceasta dorinta, suntem tentate sa il chinuim prin fel de fel de instrumente care ne ajuta in prima faza sa il aranjam, insa ofera efecte serioase pe durata mai indelungata de timp.

“Parul uscat”! Va suna cunoscut?

cozi-de-par-divisima3=Este cel mai intalnit aspect pe care il poate avea coroana noastra capilara, din nefericire. Milioane de femei incearca din raspunteri sa impiedice acest fenomen, ce ofera un aspect neplacut si creeaza imaginea unui par neingrijit. Si barbatii sunt predispusi aparitiei parului uscat, insa femeile pun cel mai mare accent pe acest fenomen.

Solutiile pe care le-am putea pune in practica, in incercarea noastra de a depasi aceasta “criza” a parului, ar fi utilizarea unui sampon potrivit tipului de par, ce are la baza produse naturale, in special uleiurile esentiale, ce hidrateaza firul de par. De asemnea, specialistii recomanda ca in urma utilizarii samponului si clatirii, sa introducem un balsam ce, odata aplicat, ofera o capacitate mai usoara de a descalci parul, oferind o senzatie placuta la atingere si un aspect placut la vedere.

Un alt truc pe care l-am putea incerca, ar fi sa aplicam o cantitate foarte mica de ulei de masline, pentru a nu ingreuna firele de par, pe suprafata coroanei capilare, frecvent. Proprietatile acestuia sunt benefice parului si il ajuta sa isi revina.

Utilizarea acestor elementele ce ii pot oferi hidratare parului trebuie sustinuta de incercarile de a evita orice oportunitate in sporirea procesul de deteriorare.

Astfel, recomandarea pe care v-o ofer, in cazul in care doriti cu adevarat sa va ajutati parul sa isi revina, este sa evitati utilizarea uscatorului de par, ce nu face altceva decat sa amplifice aparitia parului ars si a ruperii acestuia. Lasati-va parul sa se usuce de la sine, chiar daca va dura ceva mai mult timp.

Un alt element dezastruos este placa de indreptat parul. Asa este !! Ofera un aspect placut parului, drept sau bucle ( in functie de preferintele fiecaruia), insa efectele adverse persista mult mai mult, iar cel care are de suferit este parul. De asemenea, utilizarea celor doua instrumente de styling in acelasi timp, poate provoca un chin pentru par, sufocat de tentativele noastre de a arata bine.

Nici vopsirea acestuia nu reprezinta o cale de evadare

Substantele continute de produsele aplicate pe par, il distrug complet, efectele observandu-se dupa ce efectele schimbarii se pierd.

Mai tineti minte, doamnelor si domnisoarelor, ce par frumos, sanatos si lipsit de orice urma de agresiune, aveam cand eram doar niste fetite? Ei bine, asta ne dorim fiecare dintre noi, insa schimbarea vine tot de la noi.

Asa ca, eu propun sa lasam deoparte orice factor nefavorabil parului si haideti sa incercam sa fim cat se poate de  naturale, avand un par plin de viata si simtindu-ne frumoase. Pentru ca suntem frumoase!

Articol trimis de Patri de la maddeleine.ro