Este epilarea definitiva, definitiva?
Cu totii vrem sa scapam de par definitiv dintr-un loc sau altul, sa-i spunem la revedere pentru totdeauna. Dar este epilarea definitiva, definitiva? Electroliza este singura metoda de epilare garantat definitiva. Cu o istorie de peste 130 ani, electroliza a trecut testul timpului dovedindu-si eficacitatea. A fost descoperita de un oftalmolog din St. Louise, Dr. Charles Michel, care a folosit electroliza pentru a trata genele crescute in piele care ar fi putut duce la orbirea pacientilor.

Cand laserele au aparut prin anii 1960 au captat atentia si imaginatia industriei de epilare definitiva, care de-atunci incearca sa faca un aparat viabil. Mai multe valuri de lasere au aparut, dar primul aprobat pentru epilare a fost in 1995. Neavand o istorie care sa dovedeasca ca epilarea pe care o oferea laserul era definitiva, pe piata a avut voie sa se laude doar cu “epilarea de lunga durata”. De-atunci multe inbunatatiri aduse laserelor de la design ergonomic, metode de racire a pielii au facut ca laserele sa fie mai bine tolerate si le-au redus potentialul de a produce efecte adverse. Cu toate astea din cauza istoriei recente, studiile efectelor pe termen lung asupra parului sau pielii sunt inca in stagii incipiente,

Aparatele IPL – Intense Pulse Light au aparut pe la inceputul anilor 2000. De-atunci aparatele IPL au devenit din ce in ce mai populare, in parte din cauza costurilor mai scazute comparativ atat cu laserul cat si cu electroliza. In plus ele pot trata zone mai mari de corp intr-un timp mai scurt asadar timpul necesar pentru epilarea zonelor largi ca piciorul sau spatele, pot fi facute intr-o fractiune din timpul necesar unui laser.
In 2008, in SUA a fost aprobat primul aparat de epilare laser pentru utilizare acasa: Sistemul TRIA. Foloseste Dioda Laser pentru a elimina parul nedorit.