Lichiorul dulce, gustos, de visine, este minunat pentru o zi calduroasa de vara. Aceasta bautura preparata in casa are un gust deosebit. In plus, se prepara doar din 4 ingrediente. Incearca acesta reteta simpla si obtine un lichior dulce, extrem de gustos. Poti inlocui visinele cu coacaze sau alte fructe delicioase. Lasa-ti imaginatia sa zboare!

Ai nevoie de:

  • 4 cani de zahar
  • 4 cani de apa
  • 4 cani de visine
  • 4 pahare de votca

Mod de preparare:

  1. Amesteca apa calda cu zaharul intr-un recipient, dar ai grija ca zaharul sa nu se aseze pe fund. Spala visinele si pune-le in recipient, apoi toarna votca. Lichidul obtinut se pune intr-un recipient din sticla si se acopera cu un capac. Se depoziteaza intr-un loc intunecat.
  2. Lichiorul de visine va fi gata in aproximativ 10 zile, insa ar fi bine sa-l lasi 2 saptamani, inainte de a-l consuma. Poti intoarce sticla din cand in cand, dar nu cred ca este absolul necesar. Spre deosebire de vin, lichiorul de visine nu se obtine prin fermentare.
  3. In tot acest timp, lichidul si gustul fructelor se vor combina cu restul ingredientelor, iar visinele se vor aseza la fund.
  4. Toarna bautura obtinuta in recipiente inchise ermetic. Lichiorul de casa este gata si poate fi consumat. Inainte de a consuma bautura, este recomandat sa agiti continutul sticlei.

Poti inlocui visinele cu alte fructe sau alte tipuri de alcool. Vei obtine bauturi la fel de gustoase pe care le poti servi alaturi de prieteni. Bucura-te de un lichior gustos, preparat in casa, ori de cate ori vrei sa consumi o bautura delicioasa.