Nu am fost niciodata o persoana visatoare. Pur si simplu traiam de la o zi la alta. Mi se parea ca pierd timpul daca stau sa-mi planific viata. Preferam sa fac ceva util in acel timp.

Recunosc, sunt o persoana spontana. Fac exact ceea ce-mi trece prin minte, fara sa ma gandesc de doua ori. Dar, desi pare ca fac multe lucruri, de cele mai multe ori, nu reusesc sa termin nimic.

Uneori, cand incep sa fac curatenie in casa, incep cu dormitorul, apoi ma duc putin prin sufragerie, apoi prin bucatarie, iar la final, desi pare ca am facut curatenie intreaga zi, nu se vede niciun rezultat real, deoarece fiecare camera este curatata cate putin.

Nu ma simt bine deloc cand se intampla asta. In plus sunt furioasa pentru ca pierd timp pretios.

Oamenii au nevoie de rezultate. Avem nevoie ca oamenii sa vada ca am finalizat unele lucrari. Acest lucru ne ofera satisfactie, motivatie si incredere.

Cu ajutorul mentorului meu, care ma incurajeaza si ma impinge de la spate, am invatat sa-mi planific viata. Acum stiu ca sunt mai eficienta cand imi planific ziua, saptamana, luna, in avans. Rezultatele sunt mult mai bune.

De fapt, imi planific ziua in fiecare dimineata – cum vreau sa o petrec, cum vreau sa ma simt si cum sa profit de ea la maximum. Ma gandesc la ceea ce vreau sa schimb si la ceea ce-mi va aduce acea schimbare.

Cand te-ai gandit ultima data la viata ta? Ce vrei de la viata? Care este visul tau? Ce face in fiecare zi pentru a-l atinge? Care este misiunea ta? Ce pasiune ai?

Raspunde la aceste intrebari sincer. Sunt sigura ca raspunsurile iti vor oferi motivatia de care ai nevoie pentru a iesi din zona ta de confort.

Din pacate, traim intr-o lume in care majoritatea oamenilor depun eforturi mari pentru a urma multimea, ca si cum ar trai visele lor. Probabil nu ti-ar placea sa afli, la sfarsitul vietii, ca nu ti-ai scris propria poveste, ci ai trait povestile altora.

Stiu ca este dificil sa pasesti in necunoscut, sa-ti asumi anumite riscuri, dar daca nu stii sa privesti mai departe de oglinda retrovizoare, nu vei putea avansa in viata.

Imagineaza-ti cum ar fi fost lumea daca nu ar fi existat oameni de stiinta, revolutionari, inventatorii…oameni care si-au asumat riscuri si au pasit in necunoscut din nou si din nou. Crede-ma si ei erau speriati, dar nu au considerat frica un obstacol, ci o motivatie.

Incearca sa iesi din multime si traiesti-ti viata!