Vreau sa va prezint o metoda care nu este complet noua, dar este foarte eficienta in a da un aspect de zapada alba prosoapelor.

Pentru a face acest lucru, nu este nevoie sa utilizati mijloace de fierbere pe termen lung sau costisitoare. De-a lungul anilor, prin aceasta metoda simpla, de neimaginat, familia mea foloseste prosoape perfect albe!

Iata cum poti sa ai prosoapele albe ca zapada fara sa le freci sau sa le fierbi.

Instructiuni pas cu pas.

1. Se fierbe o galeata de apa.

2. Cand apa fierbe, se toarna in ea si se amesteca cu grija doua linguri de ulei de floarea-soarelui.

Dupa aceea, adaugati o jumatate de cana de detergent ieftin de rufe si doua linguri de agent de albire praf.

3. Puneti prosoapele in apa fierbinte si lasati-le la inmuiat in ea pana se raceste complet.

4. Asta e, acum doar le clatiti!

5. Nu ma angajez sa explic ce procese se intampla din punct de vedere chimic. Dar rezultatul eficient este garantat! Absolut!

 Vă prezint in continuare alte 2 retete pe care le-am decoperit de-a lungul timpului si care mi-au adus rezultate foarte bune.

1. Bicarbonat de sodiu si otet alb

Amestecul de bicarbonat de sodiu si otet alb reprezinta un produs de curatare ecologic pe care il putem folosi atat pe haine, cat si pe alte suprafete. Ambele ingrediente sunt foarte convenabile si au multiple intrebuintari culinare, dar si medicinale.

In ceea ce priveste spalarea hainelor, cele doua produse sunt considerate niste alternative excelente la chimicalele din comert.

Acestea albesc rufele, neutralizeaza mirosurile neplacute si elimina bacteriile. In plus, pot inlocui cu succes balsamurile de rufe din comert care au multe efecte negative.

Ingrediente:

1 cana de otet alb (250 ml)

1/2 cana de bicarbonat de sodiu (125 ml)

Apa fierbinte

Instructiuni

Pune prosoapele in masina de spalat, seteaz-o pe apa fierbinte si las-o sa se umple. Adauga otetul alb si porneste ciclul de spalare. Lasa prosoapele in masina si umple-o din nou cu apa fierbinte.

2. Apa oxigenata albeste prosoapele

Apa oxigenata este un produs care albeste rufele si care nu contine clor. Aceasta indeparteaza petele si mucegaiul format in urma umiditatii, lasand prosoapele albe si curate.

Ingrediente

1/2 cana de apa oxigenata (125 ml)

Detergent (cantitatea folosita in mod normal)

Instructiuni

Inainte de a porni masina de spalat, adauga 1/2 cana de apa oxigenata cu cantitatea de detergent folosita de obicei. Inmoaie prosoapele timp de 30 de minute, apoi porneste un ciclu normal de spalare.