Dacă sunt consumate împreună, mierea și nucile au efecte uimitoare asupra corpului. Combinarea mierii cu nucile nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, ci și un cocktail de sănătate pentru organism. Mierea, un superaliment cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antibacteriene și calmante, se îmbină armonios cu nucile, bogate în acizi grași Omega-3, proteine și fibre.

Această asociere nutritivă întărește sistemul imunitar, contribuie la echilibrarea nivelului de colesterol din sânge și susține sănătatea sistemului cardiovascular. În plus, energia și vitalitatea pe care le oferă acest mix natural sunt esențiale pentru o bună funcționare a întregului corp în cursul unei zile solicitante.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce sistemului imunitar și inimii, duetul miere-nuci este un aliat de nădejde în procesul de detoxifiere și are efecte remarcabile asupra pielii, datorită nivelului înalt de antioxidanți.

Mierea ajută la menținerea hidratării și elasticității pielii, în timp ce nucile, prin vitaminele și mineralele pe care le conțin, combat stresul oxidativ și încetinesc procesul de îmbătrânire celulară. Astfel, consumate împreună, mierea și nucile nu doar că îndulcesc momentele zilnice, dar sunt și un real suport pentru menținerea unei stări de bine de durată.

1. Contra tensiunii arteriale crescute

Integrarea nucilor și a mierii în dieta zilnică poate fi o metodă naturală și plăcută de a menține tensiunea arterială în limite normale. Consumul regulat de nuci, care sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, contribuie la sănătatea vaselor de sânge, îmbunătățindu-le elasticitatea și reducând astfel rezistența la fluxul sanguin. Pe de altă parte, mierea, cu proprietățile sale antioxidante și vasodilatatoare, ajută la relaxarea peretilor vasculari și la îmbunătățirea circulației sângelui. Acest tandem nutritiv poate avea un impact important în prevenirea și controlul hipertensiunii arteriale.

Pentru a obține maximum de beneficii, se recomandă consumul unei cantități de aproximativ 100 de grame de nuci împreună cu 100 de grame de miere pe parcursul unei zile. Această combinație poate fi împărțită în două-trei porții, pentru a sprijini organismul în mod constant pe durata întregii zile. Este important de menționat că orice schimbare în dieta obișnuită, mai ales când este vorba despre gestionarea unei condiții medicale, ar trebui făcută cu avizul unui specialist în sănătate.

2. Contra durerilor de cap

Pe lângă faptul că această combinație este delicioasă, conform studiilor, este benefică în tratarea durerilor de cap și a insomniilor. În caz de durere de cap, se consumă câteva nuci, în combinație cu un pic de miere. În cazul insomniilor, se consumă un amestec preparat din 5 sau 10 nuci pisate și 2 sau 3 lingurițe de miere, seara.

3. Împotriva anemiei

Se amestecă o jumătate de kilogram de nuci pisate cu o jumătate de kilogram de miere și cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se depozitează într-un borcan și se închide ermetic. Pentru a trata anemia, se administrează câte o linguriță din acest amestec, de trei ori pe zi, pentru o perioadă de cel puțin o lună.

4. Împotriva ulcerului gastric

În cazul persoanelor suferinde de ulcer gastric, acest amestec pe bază de miere și nuci poate face minuni.

Se fierb 20 de grame de nuci în apă, se filtrează și se pisează, apoi se amestecă cu două linguri de miere, într-un pahar cu lapte. Se iau câte două sau trei linguri din băutura rezultată, înainte de mesele principale.

5. Contra impotenței

Mierea, în combinație cu nuci, funcționează și în cazul impotenței.

Se consumă câte două sau trei linguri, dintr-un amestec preparat din 20 de grame de nuci pisate amestecat cu două sau trei linguri de miere.

Pentru a obține efecte maxime, remediul se administrează timp de cel puțin 20-30 de zile.