Nutella de casă este din punctul meu de vedere o alternativă delicioasă și mai sănătoasă la varianta comercială a cremei de alune. Și mai ieftină că s-a scumpit în ultima perioadă de mă doare capul când văd cât e un borcănel.

Spre deosebire de Nutella de pe rafturi, versiunea homemade îți permite să controlezi fiecare ingredient care intră în compoziție, eliminând astfel aditivii și conservanții.  Textura acesteia este incredibil de cremoasă, cu un gust complex  și complet în același timp.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 1-2 linguri făină
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 lingură unt
  • 3 linguri miez de nucă

Mod de preparare:

Într-un vas, punem laptele la fiert. Adăugăm untul și amestecăm bine.

Într-un bol separat, turnă făina. Adăugăm pudra de cacao, zahărul. Adăugăm laptele fiert și amestecăm foarte bine până la omogenizare. Punem compoziția la fiert, pe foc mic.

Amestecăm până când obținem o cremă fină și densă. Luăm vasul de pe foc iar la final adăugăm miezul de nucă. Poftă bună!

De ce să faci acasă aceasta cremă de ciocolată?

În timp ce varianta din magazin se poate topi rapid în condiții de căldură, Nutella de casă păstrează o consistență aproape perfectă. Are capacitatea de a se potrivi cu o gamă largă de alimente: de la pâine prăjită la fructe și chiar în preparate de patiserie. Cu toate acestea, rezistă foarte bine și tentației de a fi mâncată direct din borcan cu o lingură!

Un alt avantaj al versiunii de casă este că poți adapta rețeta în funcție de nevoile sau preferințele personale. De exemplu, poți opta pentru un îndulcitor mai sănătos, cum ar fi mierea sau siropul de arțar, sau poți încerca să adaugi un strop de esență de mentă pentru un gust răcoritor.

În concluzie, Nutella de casă nu este doar o opțiune mai sănătoasă, ci și o aventură culinară care îți oferă ocazia de a experimenta și de a te bucura de o cremă de alune cu adevărat unică. Este un produs plin de personalitate, care reflectă atenția și dragostea cu care a fost preparat.