O femeie de 105 ani dezvăluie secretul longevității. Vezi ce trebuie să mănânci la micul dejun ca să trăiești mai mult

secret longevitate reteta mic dejun

Pe planeta noastră se găsesc teritorii speciale, numite zone „albastre”. Locuitorii acestor zone sunt cei mai longevivi oameni. Aceste regiuni includ Okinawa (Japonia), Sardinia (Italia), Nicoya (Costa Rica), Ikaria (Grecia) și Loma Linda (California).

Se știe că oamenii care trăiesc în aceste regiuni nu se stresează foarte tare, fac mișcare în mod regulat și mănâncă, în principal, produse vegetale.

Secretul longevității – mic dejun sănătos

O femeie de 105 ani care trăiește în zona „albastra” are propria rețetă pentru mic dejun care include fulgi de ovăz fierți amestecați cu nuci, curmale și lapte de soia. De asemenea, acest mic dejun mai conține și suc de prune.

Te întrebi de ce este atât de sănătos acest mic dejun? Să vedem beneficiile ingredientelor folosite:

Făina de ovăz

O porție de făina de ovăz conține 6 grame de proteine și 4 grame de fibre, este o sursă bogată de fier, seleniu și magneziu. Acest aliment este bun pentru digestie și intestine și ajută la combaterea inflamației. Conține beta-glucan, care poate reduce nivelul colesterolului, arată studiile.

Curmale

Curmalele sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că favorizează funcționarea normală a sistemului digestiv. De asemenea, sunt o excelentă sursă de potasiu. Această substanță este importantă pentru reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Nuci bogate în omega-3

Acizii grași din nuci sunt identificați de cercetători ca fiind importanți pentru menținerea sănătății intestinului și a creierului. În plus, consumul regulat de alimente bogate în omega-3 poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Lapte de soia (organic)

Este o sursă bună de potasiu și poate fi îmbogățit cu vitaminele A, B12 și D, precum și calciu. Conține aceeași cantitate de proteine ca laptele de vacă. Este recomandat să folosești doar lapte de soia organic.

Suc de prune

Prunele sunt bogate în potasiu și fier. Această băutură are potențialul de a îmbunătăți digestia, a reduce colesterolul și tensiunea arterială și de a susține sănătatea inimii și a oaselor.