Bypass Gastric

Ca tot au inceput sa fie la moda acest tip de interventii chirurgicale pentru slabire, haideti sa vorbim despre ele si sa vedem ce este, care sunt avantajele, dezavantajele, riscurile dar si alternativele la un bypass gastric. Este foarte important ca inainte de a lua decizia sa faceti un bypass gastric sa va documentati si sa luati in considerare toate posibilitatile.

Bypass-ul gastric este o operatie care are ca scop micsorarea stomacului si in acelasi timp sa sa faca mancarea ingerata sa evite o mare parte a intestinului subtire, lucru care va preveni absorbtia caloriilor lucru care fara indoiala va duce la o scadere in greutate. Interventia in linii mari este una destul de simpla, care executata de niste medici cu experienta nu ar trebui sa supuna pacientul nici unui fel de riscuri. Va atasez mai jos o mica animatie video sa vedeti cam care este principiul pe care functioneaza si se executa un bypass gastric.

Riscurile operatiei de bypass gastric:

Bypass GastricUnul din riscurile care insoteste cam orice fel de interventie chirurgicala este infectarea inciziei. Problema in cazul unui bypass gastric este ca infectarea incizei va atrage dupa sine diverse scurgeri stomacale care pot provoca o afectiune numita peritonita dar si acumularea de sange in plamani. Eu personal, nu am auzit cazuri in care acest lucru sa se intample, insa trebuie luat in considerare ca un potential risc.

Alte riscuri alte operatiei de bypass gastric, sunt cele ce vizeaza modificarile care au loc in organism dupa acestea. Foarte multe persoane, dupa operatia de bypass:

  • au senzatii varsaturi si greata datorita faptului ca acea portiuen dintre intestin si stomac se ingusteaza considerabil.
  • se imbolnavesc de ulcer gastric, motivele fiind evidente.
  • vor suferi de crampe si balonari frecvente.
  • in lipsa unei alimentatii FOARTE BINE gandite, vor dezvolta anemii, boli gastrice sau osteoporoza.

De asemenea, trebuie precizat faptul ca statistic aproximativ 3 persoane din 200 isi pierd viata in urma operatiei de bypass. Cu toate ca procentul nu este alarmant, sfatul meu este sa va ganditi bine inainte de a alege aceasta procedura si de asemenea, trebuie sa tineti cont ca nu exista nici o garantie ca veti pierde un anumit numar de kilograme.

O alta chestie pe care cu siguranta medicul v-o va spune la timpul potrivit este aceea ca in urma operatiei de bypass este foarte usor sa puneti inapoi kilogramele pierdute (in perioada imediat urmatoare operatiei) daca nu va schimbati obiceiurile alimentare si stilul de viata. Daca tot am vorbi in mare parte despre aspectele negative ale bypassului, haideti sa vedem si partile pozitive si beneficiile pe care le poate aduce.

Avantajele unui bypass gastric:

Reducerea senzatiei de foame este unul din principalele avantaje ale bypassului gastric insa dupa cum am spus mai sus, poate deveni foarte usor o lama cu doua taisuri atunci cand nu se acorda o importanta sporita alimentatiei astfel incat aceasta sa asigure toate cele necesare organismului.

Pierderea in greutate se face treptat in urmatoarele 6 luni de la efectuarea operatiei, lucru care ii ofera organsimului timpul necesar sa faca fata schimbarilor la care este supus.

Reduce considerabil riscurile la care sunt supusi bolnavii de: diabet, boli coronariene, apnee, cancer sau hipertensiune arteriala.

Conform studiilor realizate pe termen lung (10 – 14 ani de la data operatiei) rata mortalitatii pacientilor obezi care au facut aceasta interventie a scazut considerabil compartativ cu cei care nu au facut-o. La fel si conditiile celor cu diabet zaharat, colesterol sau hipertensiune arteriala au suferit imbunatatiri.