Nici o casa nu se poate lipsi de un fier de calcat, dar trebuie sa recunoastem si ca foarte multa lume nu isi poate permite un produs de calitate premium.

Cu toate acestea, nici cele foarte ieftine, de la firme no name nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru ca exista si riscul de a se strica foarte rapid.

Asadar, daca vrei ceva nu foarte scump, sa spunem mediu ca pret, Tefal AquaSpeed FV5333 poate sa reprezinte o solutie foarte buna. Firma este una recunoscuta, modelul este fabricat in Franta si prin toate acestea el promite sa ofere un grad destul de inalt de utilitate.

Despre Tefal AquaSpeed FV5333

Tefal AquaSpeed FV5333-3Ca design, modelul arata oarecum comun si nu prea. Acesta este unul dintre cele pentru care talpa nu acopera intreaga suprafata, dar echilibrul este totusi unul foarte bun. Am vazut si pareri care spuneau ca este un pic mai greu, dar pana la urma orice fier de calcat de calitate trebuie sa fie si asa, pentru a putea calca mai bine cu el.

O problema poate sa existe la nivelul finisajelor, materialele fiind bune, dar imbinarea lor lasand un pic de dorit. Nu este ceva foarte grav si nici nu puteai sa te astepti la perfectiune de la pretul sau, dar se putea mult mai bine.

Pareri Contra Tefal AquaSpeed FV5333

Nefiind un fier de calcat foarte scump, acesta actioneaza in modul obisnuit, dar rezultatele sale sunt totusi unele foarte bune. Trebuie spus din start totusi ca nu calca prea bine vertical, chiar daca reclama spune ca poate sa faca si asta. Dar, in rest, chiar se descurca bine si cu siguranta poti sa iti faci treaba cu el, oricare ar fi materialul.

Tefal AquaSpeed FV5333-2Pareri Pro Tefal AquaSpeed FV5333

Asadar, are o talpa destul de lata, de tip Ultragliss Diffusion, care imprastie foarte bine aburul. Acesta are o putere de incalzire buna, trecand de la 0 la 30 de grade intr-un minut si pentru cutele mai dificile poate sa ajunga pana la 140 de grade.

Lasand la o parte detaliile tehnice, nu exista nicio problema daca vrei sa calci cu abur si jetul este suficient de puternic pentru a face fata. Rezervorul de apa este de 300 ml si, daca il lasi in pozitie orizontala, cu functia de abur oprita, nu va picura (o va face, insa, daca il tii vertical si plin).

Modelul este echipat si cu o tija anti-calcar si, in general, este unul care se curata destul de usor (are si functie anti curatare). Datorita puterii de 2400 W, talpa fierului se incalzeste intr-un timp foarte scurt pana la temperatura dorita, iar aburul este gata de utilizat foarte repede, acesta avand un debit de pana la 40 g/min si un jet de 130 g/min.

Concluzii AquaSpeed FV5333

Daca vrei sa cumperi un fier de calcat precum este acesta, nu trebuie sa te astepti la minuni din partea sa si trebuie sa fii destul de atent cum il folosesti pentru a nu avea surprize. Dar, judecand dupa faptul ca arata destul de bine, calca asa cum trebuie si este cat de cat ieftin, partile sale bune le intrec fara probleme pe cele rele. Astfel, este un model decent, care merita sa fie cumparat mai ales de catre cei care nu au un buget prea mare la dispozitie, dar care isi doresc totusi ceva bun.