Această pastă este un tratament tradițional în satele din Sri Lanka, și în limba tamilă se numește „sukku pathu”.

Iată cum se prepară această pastă de ghimbir cu lapte

Se taie în jumătate o bucată de rădăcină de ghimbir. Se pune un pic de lapte pe o piatră și cu partea zemoasă a bucății de ghimbir se freacă de piatră. Pe măsură ce  ghimbirul se răzuiește, sucul va pătrunde în lapte.

Acest mod de preparare este rudimentar pentru noi cei de la orașe, astfel că putem folosi o altă metodă.

O bucățică de ghimbir proaspăt se rade și se amestecă cu câteva picături de lapte dulce, până se obține o pastă subțire. Se aplică pe frunte într-un strat subțire. La început poate provoca o senzație de usturime, însă pasta se va usca și va pătrunde în piele.

Această pastă are efect analgezic și antiinflamator, așadar durerea ar trebui să se amelioreze în scurt timp după aplicare.

Contraindicații și precauții

Această pastă nu este indicată copiilor și persoanelor cu pielea sensibilă. Se recomandă să faceți un test pe o suprafață mică de piele de pe antebraț pentru a vedea dacă apar reacții adverse precum înroșire, arsură, mâncărimi sau iritații.

Ghimbir – Beneficii

Ghimbirul este unul dintre cele mai cunoscute analgezice naturale și este folosit în medicina tradițională ca un agent calmant pentru stomacul deranjat, pentru greață, pentru migrene și dureri de cap, pentru dureri menstruale și articulare.

În mare parte, beneficiile lui se datorează conținutului de shogaoli și gingeroli, compuși care reduc durerea și inflamația.

De asemenea, acești compuși au capacitatea de a combate stările de greață și vărsături, care sunt simptomele care însoțesc uneori migrenele.

Un alt mecanism de acțiune prin care ghimbirul ameliorează durerile de cap este de creșterea a nivelului serotoninei din creier. Această acțiune este întâlnită și la anumite medicamente antimigrenoase

În cadrul unei cercetări din 2018, tratamentul cu extract de ghimbir ( 400mg ) împreună cu un antiinflamator ( Ketoprofen ) a fost mai eficient decât antiinflamatorul singur, în reducerea simptomelor de migrenă.

Potrivit unui studiu din 2014, un supliment de 250 mg de extract de ghimbir a fost la fel de eficient ca Sumatripan, un medicament utilizat contra migrenelor.

La magazinele naturiste, ghimbirul se găsește în mai multe forme: ulei, bomboane, ceai, capsule sau pulbere. Pasta de ghimbir, de exemplu, este un remediu ușor de preparat în casă și poate ajuta mai ales în durerile de cap însoțite de vărsături și de greață.

Iată și câteva alternative la pasta de ghimbir

În cazul în care nu puteți suporta iuțeala ghimbirului pe piele, puteți utiliza capsulele: la primele semne de durere, luați o capsulă de 550 mg de ghimbir.

De asemenea, puteți folosi și uleiul esențial de ghimbir: 1-2 picături de diluează cu 1 lingură de ulei vegetal și se masează tâmplele, ceafa și fruntea de 1-2 ori / zi. Acest amestec se poate folosi și în caz de durere de spate sau cauzate de artrită.

A se testa mai întâi pe o porțiune mai mică de piele. Uleiurile esențiale nu se aplică niciodată direct pe piele, ci se diluează în prealabil pentru a evita reacțiile adverse severe.