Multe persoane aleg sa prepare un piure de cartofi, atunci cand vor sa gateasca ceva rapid. Daca ti-ai propus ca de astazi sa gatesti cel mai bun piure, trebuie sa tii cont de aceste sfaturi. Sunt simple, dar extrem de utile.

Trucuri pentru un piure de cartofi delicios:

  1. Alege intotdeauna cartofi albi daca vrei sa obtii piureul perfect. Cartofii noi si cartofii rosii ar trebui evitati deoarece nu sunt cei mai potriviti.
  2. Taie cartofii la fel. Atunci cand alegi sa tai cartofii in forme si marimi diferite s-ar putea sa ai surprize neplacute, deoarece cartofii nu vor fierbe la fel, iar piureul tau va fi plin de cocoloase.
  3. Foloseste lapte caldut si unt moale. Daca vrei sa obtii un piure perfect, atunci adauga la final lapte caldut si unt moale. Daca laptele pe care il pui in piure este rece, temperatura cartofilor scade.
  4. Lasa cartofii sa fiarba suficient. Pentru a verifica daca au fiert cartofii, incearca sa bagi o furculita in ei. Daca aceasta intra cu usurinta inseamna ca sunt suficient de fierti.
  5. Inlocuieste untul cu margarina daca vrei sa mananci piure si in timpul postului. Daca tii post, dar totusi iti este pofta de un piure delicios de cartofi, inlocuieste untul cu margarina si laptele cu apa folosita pentru fierberea cartofilor.
  6. Nu prepara prea mult piure de cartofi. Incearca sa nu faci o cantitate prea mare de piure, deoarece acesta nu mai are acelasi gust daca este tinut la frigider. Daca vrei sa prepari doua portii, 4 cartofi medii sunt de ajuns.