Cheia unei diete reușite este să faci schimbări mici, pe care le poți menține pe termen lung.

Iată ce schimbări să faci în alimentație pentru a atinge greutatea ideală în doar o lună, potrivit Dr. Oz:

Săptămâna 1

Mai puțin carbohidrați și mai multe grăsimi

În prima săptămână de dietă, trebuie să renunți la pâine, paste făinoase, produse de patiserie, dulciuri și orice alt aliment care are la bază cereale sau care conține zahăr.

„Ai grijă la zahărul ascuns in alimente procesate care nu sunt dulci, de pildă ketchup-ul, muștarul, conservele de pește. Nu uita să citești etichetele bine”, spune Dr. Oz.

Ca să îți ții sub control pofta de mâncare, consumă mai multe grăsimi „bune”, fără să-ți faci griji pentru numărul de calorii. Aceste grăsimi sănătoase și sățioase se găsesc în alune, nuci, peștele gras, semințe de in, avocado și uleiul de măsline.

Săptămâna 2

Numai alimente simple

În loc de mezeluri care conțin grăsimi animale și amidon, alege carnea de pui, porc, curcan sau vită pregătită de tine, cât mai natural. Folosește din plin condimente: de la piper până la verdețuri mediteraneene, pentru a da gust cărnii.

Reintroduceți acum și carbohidrații, dar numai pe cei complecși: pâine integrală, orez brun, paste integrale, fulgi de ovăz s.a.m.d. . Nu uita să citești cu atenție etichetele, deoarece nu orice pâine neagră este cu adevărat integrală, unele conțin coloranți pentru a păcăli consumatorul.

În această săptămână, nu combina grăsimile și proteinele cu carbohidrații. Ai voie să mănânci la o masă carne cu legume sau paste cu legume. Niciodată carne cu paste.

Săptămâna 3

Porții potrivite

Acum că te-ai obișnuit cu noul mod de mânca, este vremea să înveți și care sunt porțiile ideale pentru tine.

-o porție ideală de carbohidrați este de mărimea pumnului tău

-o porție ideală de carne este cât palma ta

– o porție de grăsimi trebuie să fie cât degetul mare

-pentru legume, nu există limită

În ceea ce privește legumele, caută să acoperi toate culorile curcubeului, mâncând legume de culori diferite – fiecare are beneficiile ei

Săptămâna 4

Adaugă sportul

Dacă te-ai obișnuit cu noua dietă, este timpul să mai faci o schimbare foarte importantă și să te miști mai mult, spune Dr. Oz.

După ce ai pierdut câteva kilograme, în ultimele trei săptămâni, săptămâna a patra pune accentul pe tonifierea corpului cu exerciții cât mai variate: de la cele de forță, până la cardio cât mai intens.

Ieși în parc la alergat, la plimbări cu bicicleta sau plimbări lungi, pe jos. Acasă, deschide larg geamul și fă exercițiile clasice: abdomene, flotări, genuflexiuni și fandări, în serii de câte 15, cel puțin.