reteta-profiterol

Prăjiturelele profiterol, un desert clasic care îmbină finețea choux-urilor aerate cu bogăția unei creme suave, se transformă într-o adevărată sărbătoare a gustului atunci când sunt pregătite în căldura propria bucătărie.

Este acea rețetă cu care nu dai greș, perfectă pentru a aduce zâmbete pe chipurile celor mici și nu numai. Elegante și rafinate, profiterolurile făcute în casă sunt un deliciu ce promite să aducă un strop de magie franțuzească direct în farfuriile noastre.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 ml apă
  • 200 g unt
  • 500 g făină
  • 8 ouă

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 1 cutie de lapte condensat

Mod de preparare:

Punem un vas cu apă la fiert. Adăugăm untul și amestecăm bine.

Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare.

Treptat, adăugăm ouăle și amestecăm bine cu ajutorul unui mixer.

Turnăm aluatul într-o pungă de patiserie. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, formăm biluțe din aluat.

Coacem la temperatura de 175 de grade până se rumenesc frumos.

Pentru cremă, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm laptele condensat, pudra de cacao și amestecăm bine. După ce s-au răcit, umplem fursecurile cu cremă. La final, decorăm cu zahăr pudră.

Privindu-le, parcă te întorci în timp, la primele încercări în bucătărie, când cu fiecare formă scoasă din cuptor, sperai să fie la fel de perfectă precum cele pe care le admirai în vitrinele cofetăriilor.

Cu o textură care se topește în gură și o cremozitate ce îți răsfață simțurile, prăjiturelele profiterol devin nu doar un desert, ci o veritabilă poveste despre pasiunea pentru dulce și despre bucuria de a împărtăși momente de neuitat alături de cei dragi.