Pentru a preveni si trata ciuperca piciorului trebuie sa eviti zonele umede, calduroase si intunecoase, deoarece aceastea sunt mediile preferate ale microorganismelor ce determina aparitia infectiei.
Purtarea incaltamintei necorespunzatoare si anumite obieciuri proaste pot favoriza aparitia calusurilor si a ciupercii piciorului. Ambele probleme pot modifica modul in care mergem.
Calusurile sunt straturi de piele mai groase. In general se formeaza pe calcaie si pe partea din fata a picioarelor din cauza presiunii sau a frecarii, aparute in urma utilizarii incaltamintei necorespunzatoare. Calusurile reprezinta o problema estetica.
Cum sa scapi de calusuri si de ciuperca piciorului?
Pentru a elimina ciuperca piciorului, trebuie sa urmezi tratamentul prescris de medic. Desi multe remedii trebuie evitate, pentru ca pot agrava si mai mult problema, provocand complicatii, exista unul pe care multi il recomanda: aspirina.
De exemplu, amestecul „exfoliant” de scu de lamaie si aspirina poate fi prea agresiv pentru piele, iar daca frecam apoi pielea cu o piatra ponce putem rupe pielea, provocand crapaturi si rani ce se pot infecta.
Cu toate acestea, atunci cand aspirina nu este amestecata cu suc de lamaie sau alte ingrediente asemanatoare, este utila si sigura pentru calusuri si ciuperca piciorului, deoarece acidul salicilic promoveaza efectul de peeling epidermic.
Remediul acesta este foarte usor de preparat. Trebuie doar sa zdrobesti cateva pastile de aspirina (pana obtii o pulbere pfoarte fina) si sa le amesteci cu putina apa (pentru a forma o pasta). Aplica apoi pasta obtinuta pe zona afectata. Las-o sa actioneze cateva minute.
Pentru ca amestecul sa fie un pic mai constistent, poti adauga putin ulei de nuca de cocos. In cazul in care provoaca iritatii, intrerupe utilizarea.