În ultimii ani, s-au înmulțit cazurile persoanelor diagnosticate cu ficat gras. Totul se datorează consumului din ce în ce mai crescut de alimente nesănătoase. Ele sunt foarte dăunătoare sănătății ficatului.
Boala cunoscută drept ”ficat gras” este una întâlnită frecvent și se produce din cauza acumulărilor de grăsimi în ficat. Boala se manifestă prin durere în zona superioară superioară a abdomenului (unde este localizat ficatul) și este destul de dificil de tratat.
Persoanele diagnosticate cu ficat gras au diverse simptome, printre care și oboseala accentuată.
Vestea bună este că există un remediu natural care poate trata ficatul gras și este foarte eficient.
Nu îl veți afla din rețetele medicilor, dar specialiștii în medicină alternativă îl recomandă.
Aveți nevoie de:
- 2 lămâi
- 2 sfecle roșii de mărimi medii
- 2 cești cu apă minerală
Înainte, curățați sfecla de coajă, o tăiați bucăți și apoi o faceți piure la blender. Adăugați apoi zeama de la lămâi și apa, după care amestecați bine.
Pentru cele mai bune rezultate, specialiștii recomandă consumul acestui smoothie de trei ori pe săptămână. Vă va purifica organismul și sângele, având o puternică acțiune detoxifiantă și vă va curăța ficatul de grăsimea acumulată.
Un alt suc remediu pentru vindecarea ficatului dv. este amesctecul din: 2 lămâi, 2 cești cu suc de mere proaspăt stors, 500 ml de suc de pătrunjel, jumătate de cățel de usturoi, o bucată mică de ghimbir, 80 ml ulei de măsline și o ceașcă de ceai de plante.
Amestecați totul la blender și beți 5 zile la rând, cu 2 ore înainte de masa de pranz. Vă va curăța ficatul, starea de sănătate va fi vizibil îmbunătățită și vă veți simți plini de energie.
Simptomele ficatului gras
Simptomele, cel putin in faza de debut a bolii, sunt minore si nespecifice, incat marea majoritate a persoanelor care sufera de ficat gras le ignora sau le pune pe seama altor probleme.
- oboseala extrema;
- lipsa de energie, extenuare;
- durere abdominala;
- o usoara inflamare in partea dreapta a abdomenului, insotita de
- durere subcostala;
- lipsa poftei de mancare;
- pierdere in greutate;
- greata.
In fazele mai avansate, boala ficatului gras are simptome multe si suparatoare: stari de greata, lipsa poftei de mancare, picioare umflate, slabire brusca si nejustificata etc.
Steatoza hepatica (ficatul gras) fara complicatii este reversibila.
Care este principalul semn care indica ca avem ficatul gras?
Ficatul gras non-alcoolic determina rar simptome, cum ar fi o durere vaga, o jena in hipocondrul drept (sub coaste in dreapta), eventual o usoara senzatie de oboseala. De cele mai multe ori, insa, ficatul gras este asimptomatic, este descoperit intamplator, cu ocazia unor analize de rutina, cand se depisteaza transaminazele crescute in sange.
Pentru a diagnostica aceasta afectiune, este nevoie sa se faca o ecografie.