Încercați rețeta de mai jos dacă căutați un tratament naturist pentru îndesirea părului. Semințele de schinduf sunt renumite în medicina indiană pentru acțiunea lor benefică asupra părului
Aceste semințe, pe lângă faptul că ajută părul să crească mai des și mai gros, combat și ruperea, subțierea și căderea părului.
Conform dermatologului Annie Gonzalez din Miami, aceste semințe sunt bogate în acid nicotinic și în proteine, iar datorită acestor nutrienți, semințele combat mătreața și căderea părului și hrănesc foliculii de păr.
Semințele de schinduf conțin și saponine și flavonoide cae ajută la creșterea părului datorită efectelor lor antifungice și antiinflamatoare.
De asemenea, datorită acțiunii lor stimulatoare asupra circulații sangvine la nivelul scalpului, aceste semințe tonifică foliculii de păr, drept urmare previn căderea.
Sunt utile și în problemele scalpului: păr subțire sau uscăciune, și împiedică și apariția infecțiilor scalpului, inclusiv a acneei.
Tratamentele cu aceste semințe ajută părul să crească mai lung și mai des, dându-i un luciu natural și o textură mătăsoasă.
Semințele de pun în apă și se lasă la fermentat timp de 24 de ore.
Ingrediente: jumătate cană semințe de schinduf, 2 căni apă caldă și, opțional, câteva picături de ulei esențial de rozmarin.
Semințele se pun într-un borcan, se toarnă apa peste ele și se amestecă. Se închide borcanul cu capac și se lasă pe masa din bucătărie timp de 24 de ore. În sezonul rece poate fi nevoie de o perioadă mai lungă de fermentare din cauza temperaturilor scăzute.
Când soluția a fermentat, apa va avea un miros înțepător. Se strecoară apa și se amestecă cu uleiul esențial.
Se transferă într-o sticlă tip spray.
Se pulverizează pe scalp și pe toată lungimea părului, după care se leagă părul într-un coc și se acoperă capul. Se lasă soluția să acționeze timp de 4 ore, după care se spală părul cu șampon și se clătește cu apă.
Acest tratament se efectuează de 1-2 ori pe săptămână. În caz de mătreață, se poate adăuga și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.
Pentru sănătatea părului, consumul de alimente bogate în fier, minerale, vitamine și proteine este foarte important ( somon, spanac, iaurt, carne slabă ).