Remedii naturiste care alungă crampele abdominale și balonarea

Cu toții ne-am confruntat, măcar o dată, cu un episod de balonare. Acest disconfort ne poate da toată ziua peste cap, dar gazele de stomac pot fi combătute ușor, folosind un remediu naturist care este la îndemâna tuturor.

Este vorba de extractul de fenicul, care poate fi folosit de persoanele de toate vârstele și reduc cu succes flatulența și ajută la eliminarea gazelor intestinale.

În anumite părți ale lumii, mestecarea fructelor de fenicul este o practică comună după mesele principale.

Acest truc facilitează digestia și elimină și mirosul neplăcut din gură.  Anumiți compuși care se găsesc în fenicul stimulează secreția de sucuri gastrice și digestive, și reduc inflamația de la nivelul stomacului și intestinelor. Această plantă facilitează absorbția substanțelor nutritive din alimentele consumate și poate trata și constipația.

În acest fel, feniculul protejează corpul nostru de o gamă variată de probleme intestinale, având proprietăți antispastice.

Datorită proprietăților sale calmante, feniculul este un remediu foarte popular împotriva flatulenței: liniștește crampele și absoarbe gazele din stomac.

Extractele de fenicul pot fi folosite de persoane de toate vârstele, începând de la sugari și până la vârstnici, deoarece reduc flatulența și ajută la eliminarea gazelor.

În cazul tulburărilor digestive și pentru calmarea spasmelor stomacale și intestinale, se recomandă un remediu simplu: o jumătate de linguriță de fructe de fenicul infuzat în 200 ml de apă clocotită. Lăsați acoperit lichidul timp de 15 minute, apoi beți 2 sau 3 căni pe zi până la ameliorarea simptomelor care vă deranjează.

Studiile arată cu feniculul poate reduce și durerile menstruale, întrucât planta are anumite proprietăți care reglează ciclul menstrual.

Este aliatul perfect în combaterea obezității, deoarece suprimă apetitul, creând senzația de sațietate. Feniculul proaspăt accelerează metabolismul, ajutând la descompunerea grăsimii. Este și un bun diuretic.

Atunci când doriți accelerarea pierderii în greutate, rumeniți frunzele de fenicul într-o tigaie uscată, măcinați-le la rece sau pisați-le apoi cerneți-le printr-o sită fină. Consumați o jumătate de pudră de fenicul astfel obținută împreună cu un pahar de apă caldă de două ori pe zi.

Feniculul este și o sursă bogată de potasiu, element vital pentru numeroase procese din organismul nostru. Potasiul are o calitate importantă, cea de vasodilatator, adică relaxează vasele de sânge și reduce tensiunea arterială.

Hipertensiunea este strâns legată de un număr mare de probleme de sănătate, printre care și infarctul și accidentul vascular cerebral. Pentru a vă bucura de o doză sănătoasă de potasiu și de toate beneficiile care vin la pachet cu acest mineral, includeți în alimentația dumneavoastră de zi cu zi o cană ( 90 g) de bulb de fenicul.

Datorită proprietăților sale galactogene, feniculul este folosit și pentru a stimula lactația la proaspetele mămici. Se recomandă tot o infuzie din ½ linguriță de fructe de fenicul la fiecare 200 ml de apă clocotită. Beți 2 sau 3 căni de ceai pe zi, după ce ați lăsat fructele la infuzat timp de 20 de minute.

Pentru stimularea poftei de mâncare, beți acest ceai cald înainte de masă.