Astăzi va voi spune cum să faceți o rulada de ouă si alte ingrediente ce se află prin frigider. De obicei eu o pregatesc atunci cand am mai multe pachetele de mezeluri care sunt desfacute si o pregatesc chiar si cand am musafiri, mai ales pentru aperitiv.

Dar felul de mâncare arată atât de minunat încât oaspeții nici măcar nu ghicesc ce este de fapt. Sfătuiesc pe toată lumea noteze această rețetă si sa o pregateasca.

Ingrediente necesare:

  • Ouă – 4 buc.
  • Lapte – 1 lingura
  • Sare si piper dupa gust
  • Carnati/sunca/muschiulet, dupa gust
  • ardei gras rosu – 1/2 buc.

Mod de preparare:

In primul rand iau patru oua si le separ in albusuri si galbenusuri in boluri separate. Pun sare si putin piper negru macinat.

După aceea, trebuie să bateți gălbenușurile cu un tel, combinându-le cu o lingură de lapte. În albușuri adaug aceleași carnea tocata. De obicei este vorba de mai multe felii de diferite tipuri de cârnați sau rulada de carne. Pentru culoare, folosesc ardei gras roșu și galben. Am tăiat toate produsele de umplutură în cuburi foarte mici.

Pune tigaia la incalzit si ii ungem usor fundul cu ulei. Când se încălzește, întindeți un strat subțire de albușuri si distribuiți cu grijă și așteptați ca oul să se întărească.

Acum răsuciți cu grijă și încet clătitele noastre într-o rulada. Și o lăsăm în tigaie, trăgând-o mai aproape de marginea acesteia. Pentru comoditate, folosesc două spatule de silicon.

Apoi turnați din nou albușurile cu umplutura în tigaie. Când omleta se întăreste, răsuciți-o împreună cu cea anterioară într-o rulada. Și așa repetăm ​​până când terminam întreaga compozitie de albusuri.

Ducem usor rulada cu umplutură lângă lateral. Se toarnă gălbenușurile în fundul tigaii. Și repetăm ​​totul la fel ca in cazul compozitiei de albusuri. La final, prajesc usor rulada finita pe fiecare parte, astfel incat sa fie rumenita.

Rulada obtinuta este foarte suculenta, ușor de tăiat în bucăți și își păstrează perfect forma. Evaluarea mea este 10/10. Pofta buna!