Îmi place să citesc într-o mare măsură cărțile sau revistele de sănătate din care pot învăța anumite secrete eficiente de sănătate sau frumusețe, pe care să le aplic apoi în viața mea.

Prin urmare, am decis să văd si eu cum este mediatizata carte ”3S Sănătoasă, Suplă, Satula” scrisa de Carmen Brumă. Mi s-a părut o carte foarte interesantă, ea axându-se pe un program special conceput, în urmă căruia a slăbit 30 de kilograme. Ea propune cititoarelor dornice să slăbească o perioadă de 6 săptămâni de regim cu câte 3 mese pe zi plus 2 gustări.

Citind cartea aceasta, am aflat multe lucruri interesante despre dietă și despre ce presupune un stil de viață sănătos. De exemplu, celebrele sucuri de fructe naturale pe care le prepari acasă nu sunt tocmai benefice.

Fresh-urile îngrașă foarte tare deoarece când fructele sunt stoarse, fibrele alimentare din pulpă sunt înlăturate. Prin urmare, acest aspect sporește continutul de fructoză. O variantă mai sănătoasă este aceea de a consuma cât mai multe fructe sub formă de smoothie deoarece așa se păstrează fibrele.

De asemenea, am învățat și despre protocolul Tabata. Acesta reprezintă o metodă de antrenament cardiovascular ce are scopul de a mari condiția fizică și performanța în doar 4 minute. În cazul în care repeți această procedură de 5 ori pe săptămâna, timp de 6 săptămâni, îți accelerezi în mod considerabil metabolismul și îți imbuntatesti performanță sportivă. În această carte, vei afla mai multe aspecte despre ce presupune acest protocol, pe care îl indrăgește așa de mult Carmen Brumă.

La sfârșitul cărții, vei găsi 6 săptămâni de regim care mi se par destul de echilibrate și în comparație cu celelalte tipuri de diete, destul de accesibile ca pret, În plus, este un regim de viață sănătos ușor de ținut și menținut după.

În concluzie, este o carte eficientă și care te poate ajuta extrem de mult în cazul în care vrei să lupți împotriva kilogramelor în plus, însă îți lipește o “arma” puternică.

Mult succes!