helicobacter pylori remediu

Helicobacter pylori este o bacterie care trăiește în membrană mucoasă a stomacului și provoacă o reacție inflamatorie cronică. Este singura bacterie care poate supraviețui în mediul acid al stomacului.

Infecția cu Helicobacter pylori este responsabilă de apariția a peste 90% din ulcerele duodenale și 80% din ulcerele gastrice. Această infecție apare frecvent la cei care au suferit de ulcer la stomac, insă poate fi contractată și de alt individ.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ jumătate din populația planetei este infectată cu Helicobacter Pylori. Această bacterie a fost descoperită în 1980, până atunci se credea că niciun organism nu este capabil să trăiască în interiorul stomacului, înconjurat de acid gastric.

Helicobacter Pylori este responsabilă pentru o serie de boli care afectează sistemul digestiv, cele mai frecvente fiind ulcerul gastric și gastrita.

O persoană infectată cu această bacterie se confruntă cu diferite simptome care o avertizează că ceva nu este în regulă și trebuie să meargă la un medic. Cele mai frecvente simptome ale infecției cu Helicobacter Pylori sunt: greață, arsuri la stomac, balonare, intoleranță alimentară. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste simptome, ar trebui să-ți faci  o programare la medic cât mai curând.

Infecția cu Helicobacter Pylori poate apărea din cauza dietei nesănătoase, a consumului de alimente gătite insuficient sau a apei contaminate.

Pentru a scăpa de această bacterie poți încerca un remediu natural pe bază de broccoli.

Remediu natural pentru eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori

Ingrediente:

  • 1 broccoli
  • Apă fiartă
  • Sare de mare

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli broccoli și să-l pui într-un blender. Adaugă apa fiartă și un vârf de sare de mare și amestecă totul. Consumă băutura obținută imediat, pentru a nu-și pierde nutrienții.

Acest remediu poate fi consumat dimineața și seară pentru o perioadă de cel puțin 30 de zile. Deși este posibil să nu simți efectele imediat, după o lună de zile, bacteria Helicobacter Pylori ar trebui să dispară.

Pentru a obține rezultate mai rapide poți consuma și o ceașcă de ceai de ghimbir în timpul meselor sau la gustarea de după-amiază. Acest lucru va accelera procesul de curățare a stomacului.

Acest remediu natural pentru combaterea bacteriei Helicobacter Pylori se bazează pe proprietățile germenilor de broccoli. În broccoli se găsește un compus numit sulforaphane care are puterea de a distruge această bacterie.

Totuși, trebuie să știm că nu toate organismele funcționează la fel și, pentru a obține, beneficii maxime trebuie să combinăm acest remediu cu alte alimente antibacteriene.