Omul modern citeste foarte atent compozitia alimentelor procesate pentru a evita aspartamul si glutamamul. Putini oameni stiu insa ca ar trebui sa acorde atentie compozitiei pastei de dinti.

Nu stiu cati dintre voi au observat asta, dar pe tubul fiecarei paste de dinti exista o dunga colorata. Aceasta culoare are o semnificatie aparte. O singura culoare semnifica un lucru foarte important. Mai multe detalii despre semnificatia culorilor de pe pasta de dinti vei gasi in randurile urmatoare.

Cand cumperi pasta de dinti, urmareste dunga colorata din partea de jos a pachetului. Cel mai bine este sa alegi una care are o dunga de culoare verde sau albastra.

Exista patru tipuri de culori care reprezinta:

  • Verde – continut natural. Aceasta culoare indica faptul ca in pasta de dinti au fost adaugate doar ingrediente de origine naturala.
  • Albastru – continut natural cu substanta activa. In compozitia pastei de dinti cu patratel albastru exista ingrediente naturale si medicinale.
  • Rosu – continut natural + continut chimic. In pasta de dinti cu patratel rosu se gasesc atat ingrediente naturale cat si chimicale.
  • Negru – reactie pur chimica. Patratelul sau dreptunghiul de culoare neagra indica faptul ca pasta de dinti este plina de chimicale.

Data viitoare cand cumperi pasta de dinti, asigura-te ca verifici cu atentie dunga colorata. Nu mai verifica doar mirosul si puterea pastei de dinti de a curata petele de pe dinti. Exista si alte lucruri la care trebuie sa fii atent.

Acum ca stii toate aceste lucruri, cu siguranta, vei fi mai atent cand vei merge sa cumperi pasta de dinti.